Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice en SBM opnieuw omlaag op Damrak

Altice en SBM opnieuw omlaag op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag weinig beweging zien. Beleggers verwerkten de kwartaalberichten van grote Europese bedrijven, die gemengd werden ontvangen. Daarnaast profiteerden de oliebedrijven van de gestegen olieprijzen. Op het Damrak moesten Altice en SBM Offshore het echter opnieuw ontgelden.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent hoger op 556,01 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 852,13 punten. De beurs in Frankfurt stond een fractie hoger. Londen en Parijs daalden 0,2 procent.

Tankopslagbedrijf Vopak, die maandag nog ruim 6 procent verloor na een tegenvallend kwartaalbericht, ging aan kop in de AEX met een plus van 1,6 procent. Olie- en gasconcern Shell won 0,8 procent. In de MidKap stond bodemonderzoeker Fugro bovenaan met een winst van 0,9 procent.

Altice

Altice (min 3,2 procent) was de grootste daler bij de hoofdfondsen na een adviesverlaging door Goldman Sachs. Het kabel- en telecomconcern raakte in de afgelopen twee handelsdagen 25 procent aan beurswaarde kwijt na een teleurstellende handelsupdate.

Ook oliedienstverlener SBM Offshore zette de daling voort met een min van 1,3 procent. Het aandeel duikelde een dag eerder al bijna 14 procent vanwege een mogelijke nieuwe miljoenenboete in de VS.

Dialog Semiconductor

In Frankfurt zakte chipmaker Dialog Semiconductor ruim 7 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. Automaker BMW, die ook met resultaten kwam, daalde meer dan 2 procent. Onlinekleding- en schoenenwinkel Zalando verloor ruim 5 procent na een verlaging van de winstverwachting. Verlichtingsbedrijf Osram Licht won bijna 3 procent na publicatie van de kwartaalcijfers.

Adecco, het grootste uitzendconcern ter wereld, daalde 2 procent in Zürich na een teleurstellend kwartaalbericht. In Amsterdam zakte concurrent Randstad 0,5 procent.

A.P. Möller-Maersk

De Deense containervervoerder A.P. Möller-Maersk zakte 5 procent in Kopenhagen na een verlies in het afgelopen kwartaal. AB Foods daalde bijna 4 procent in Londen. Het Britse detailhandelsconcern zag de jaarwinst met 20 procent stijgen, mede dankzij een sterke omzetgroei bij kledingketen Primark.

De euro was 1,1563 dollar waard, tegen 1,1597 dollar een dag eerder. De olieprijzen bewogen rond de hoogste niveaus in meer dan twee jaar. Een vat Amerikaanse olie stond nagenoeg vlak op 57,37 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 64,14 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 november 2017 13:15
    quote:

    Ritageld schreef op 7 november 2017 12:07:

    Met ook nog een boete in het verschiet in Brazilie, komt het totaal aan boetes voor SBM op ongeveer 1 miljard usd. De top van dit bedrijf loopt rond alsof er niets is gebeurd. Dat heet geloof ik witte boorden criminaliteit!
    De hele ex top van Imtech loopt ook nog vrij rond! Fraude loont blijkbaar.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 07 mei
    900,06
    0,00% 0,00
  2. HAL Trust 07 mei
    122,800
    0,00% 0,000
  3. SBM Offshore 07 mei
    14,350
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links