Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeelhouders Lavide steunen overname

ALKMAAR (AFN) - De aandeelhouders van Lavide hebben donderdag tijdens een extra vergadering ingestemd met de overname van kinderopvangorganisatie Gastvrij Nederland. Een overgrote meerderheid steunde de transactie, die in juli was aangekondigd en waarmee een bedrag van 145.000 euro is gemoeid..

,,Hiermee is de overname van GastVrij definitief en zal er in de aankomende periode gewerkt worden aan de integratie'', meldt Lavide. Tot dusver was de vennootschap slechts een lege beurshuls, voortgekomen uit het overgenomen softwarebedrijf Qurius.

Lees over dit aandeel ook

  1. 30 apr Lavide gestart met onboardingsproces OOB-accountant
  2. 01 feb Lavide meldt interesse in samenwerking onder beursnotering

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lavide Holding

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. BASF en BAYER kopen 9 september 2017 20:28
    Dagopvang voor zestien peuters krijgt beursnotering :-) 16 kleuters is mega €€€€€€€
    =======================================

    Een beursnotering - dat klinkt vaak als de sprong naar het grote geld, naar durfinvesteerders, aandelenopties en bonussen. Maar dat hoeft niet, zoals Zand op je Hand laat zien. Dat is een kinderdagverblijf op antroposofische inslag, in Heiloo. De opvang is nog geen jaar oud en telt maximaal zestien klantjes. De personeelssterkte is 2,5 voltijdsbanen en in de eerste helft van dit jaar boekte de kinderopvang een verlies van 26 duizend euro op een omzet van krap 60 duizend euro.

    Door: Peter de Waard Peter van Ammelrooy 9 september 2017, 02:00

    Dit kleine onderneminkje heeft dus een beursnotering, sinds donderdag.

    Niet dat de naam van Zand van je Hand tussen de noteringen van Euronext is te vinden. Wel die van Lavide, het bedrijf waarvan de aandeelhouders donderdag akkoord gingen met de overname van Gastvrij Nederland uit Almere. En dat is van het kinderdagverblijf in Heiloo de eigenaar.

    Niet dat Gastvrij Nederland nu de indruk wekt van een cashcow. Gastvrij Nederland is een bureau dat bemiddelt voor gastoudergezinnen - opvangadressen voor kinderen van ouders die even niet voor ze willen, kunnen of mogen zorgen. Gastvrij Nederland wikkelt de administratie af voor 360 gastouders. Er werken in Almere 3,7 mensen, de directeur en de financiële directeur inbegrepen. Tot 2013 was het bemiddelingsbureautje een eenmanszaak. Omzet vorig jaar: 3,1 miljoen euro.

    Lege huls
    Reverse listing: de beursnotering is er al, er moet alleen nog een bedrijf bij worden gevonden

    Dit mag dan allemaal niet groots en meeslepend klinken, Lavide heeft met Gastvrij Nederland eindelijk wel iets in handen waarmee het geld kan verdienen. Tot nu toe was Lavide een lege huls, een investeringsvehikel dat officieel al sinds 1998 aan de Amsterdamse beurs genoteerd staat. De eerste veertien jaar was het bekend als Qurius, een softwaremaker die ter ziele ging. De truc met Gastvrij Nederland heet in beurskringen een reverse listing. De beursnotering is er al, er moet alleen nog een bedrijf bij worden gevonden. Zo'n omgekeerde beursgang scheelt bakken met geld.

    De inlijving van Gastvrij Nederland komt niets te vroeg voor Lavide. Euronext overweegt dit soort reverse listings aan banden te leggen, zo meldde Het Financieele Dagblad vrijdag op gezag van anonieme bronnen. Zo zou een (kostbare) prospectus verplicht worden bij een beursgang via de achterdeur en zouden bedrijven langs de ballotagecommissie moeten, wat nu niet het geval is.
  2. The Entrepreneur 12 september 2017 12:08
    Paar correcties:

    in 1990 werd Magnus Holding NV opgericht dat in 1998 naar de beurs is gegaan als SAP en ERP software specialist. Tot 2004 werd er gereorganiseerd en was er eindelijk uitzicht op winst. De schuldenpositie was nagenoeg teruggebracht naar 0.
    Met het verkijgen van de gold certification van Microsoft ging het bedrijf zich specialiseren op Microsoft producten met als doel de nummer 1 in Europa te worden.
    Er werden overnames gedaan, waaronder Qurius en er werden partnerships aangegaan, waaronder één met Prodware: dit zou het bedrijf er snel aan de top helpen.....
    Magnus zelf kocht zich uit met een management buy-out en ging zelfstandig verder; www.magnus.nl/

    Het beursgenoteerde bedrijf werd in 2006 tot Qurius omgedoopt, vanwege de handelsnaam Qurius (enige bij de Q) en het feit dat Magnus niet meer gebruikt mocht worden.
    Via schimmige constructies werden in de jaren erna steeds meer activiteiten overgeheveld naar partner Prodware (tegen "vriendenprijsjes"), totdat het bedrijf nagenoeg failliet was en de laatste activiteiten naar Prodware konden worden verhuisd. Gek genoeg verdubbelde de omzet van Qurius' grote vriend in de periode 2010-2013 bijna van 80 naar 176mln. Terwijl Qurius leeg achterbleef, evenals de handen van de aandeelhouders.
    Mid 2013 werd uiteindelijk de Lavide ingevoerd en pas in 2015 kocht Vincent Poorter zich in, in de op dat moment lege beurshuls.

    Nu dus een volledig nieuw hoofdstuk met kinderopvang en gastouders, waarin -net als in de zorg- een hoop geld omgaat. Maar het zal even duren voordat Lavide en niet te vergeten, Vincent, enige vorm van vertrouwen gaan krijgen.

    Ik beleg al sinds 2000 in Magnus, Qurius, Lavide. In die laatste heb ik sinds 2 maanden weer positie (90ct-€1,10). Hup hup!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lavide Holding

0,272 10 mei
-0,004 -1,45%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links