Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verzekeraar De Goudse koopt Leidsche

Gepubliceerd op 7 juli 2020 21:50 | Views: 2.243 | Onderwerpen: verzekeringen

NN Group 11 aug

32,52 0,00 (0,00%)

GOUDA (AFN) - Verzekeraar De Goudse neemt de Leidsche Verzekering Maatschappij over van Reinsurance Group of America (RGA). Daarmee komt Leidsche weer in Nederlandse handen. Hoeveel geld er met de overname is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.

Leidsche was eind vorig jaar goed voor ongeveer een half miljard euro aan zogeheten technische voorzieningen en telt ruim dertig medewerkers. De onderneming dateert uit 1994 en was jarenlang onderdeel van de Bloemers Nassau Groep. Sinds 2013 is Leidsche, dat overigens kantoor houdt in Gouda, in handen van RGA.

De Goudse is een allround verzekeraar met 820 werknemers. Sinds het bedrijf in 1924 is opgericht is het altijd een familiebedrijf gebleven. Geert Bouwmeester, kleinzoon van de oprichter, is nu bestuursvoorzitter. De Goudse richt zich vooral op ondernemers. Al vele jaren specialiseert het bedrijf zich in verzekeringsoplossingen voor bedrijven en in levens-, expat- en reisverzekeringen. Volgens De Goudse is Leidsche onder meer interessant vanwege zijn overlijdensrisicoverzekeringen en lijfrenteproducten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 100% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

verzekeringen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NN Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare