Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Deutsche Bank bestraft voor falend toezicht op financiën Epstein

Gepubliceerd op 7 juli 2020 16:19 | Views: 4.698

DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 11 aug

8,25 +0,26 (+3,20%)

ING 11 aug

7,09 0,00 (0,00%)

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank moet een boete van 150 miljoen dollar betalen in de Verenigde Staten vanwege falend toezicht op onder meer de omstreden financiële zaken van zedendelinquent Jeffrey Epstein. Volgens financiële autoriteiten van de staat New York verzocht de Duitse bank Epstein op eigen initiatief om klant te worden nadat die al veroordeeld was wegens kindermisbruik in Florida. Daarnaast gebruikte de Amerikaanse miljardair zijn rekening bij Deutsche Bank om schikkingen te betalen, geld te over te maken naar vrouwen in Oost-Europa, en 800.000 dollar te pinnen voor "reizen, tips en andere uitgaven".

De directie van Deutsche Bank werd op het idee gebracht om Epstein als klant aan te nemen door een voormalig relatiemanager van de miljardair, die een overstap maakte naar de Duitse bank. Hij spiegelde zijn nieuwe werkgever voor dat Epstein de bank veel extra geld zou opleveren.

De financiële instelling had volgens de marktwaakhond wel door dat het om een risicovolle klant ging, maar deed daar vervolgens niks mee. "In het geval van Epstein faalde de bank om miljoenen dollars aan verdachte transacties te voorkomen, ondanks dat het concern op de hoogte was van zijn crimineel verleden", aldus inspecteur Linda Lacewell van de toezichthouder.

Kindermisbruik

Epstein werd verdacht van kindermisbruik en het opzetten van een netwerk voor het misbruiken van tienermeisjes in Florida en New York. Ook organiseerde hij veel uitbundige feesten waar veel bekende mensen, bijvoorbeeld de Britse prins Andrew, te gast waren. Epstein zei niet schuldig te zijn. Hij pleegde vorig jaar zelfmoord in zijn cel.

Verder was Deutsche Bank volgens het Department of Financial Services van New York te laks geweest in zijn banden met omstreden branchegenoten zoals Danske Bank, die onder vuur ligt bij autoriteiten vanwege een grote witwasschandaal. Al deze voorbeelden laten zien dat de Duitse bank faalde om de activiteiten van omstreden klanten onder de loep te nemen, oordeelde de autoriteit.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 62% zegt verkopen 16 stemmen
DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 93% zegt verkopen 14 stemmen

Gerelateerd

DEUTSCHE BANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 drooglegging 7 juli 2020 16:40
  150 miljoen dollar is best wel een forse boete voor een eenmanszaak-klant.

  In tegenstelling tot andere vliegbedrijven floreerde de "Lollita Express" weelderig, altijd volgeboekt, maximale bezettingsgraad, alles business class, geen overjarige, gehumeurde, afgestifte stewardessen.

  Die operette prins uit het VK zal hem knijpen nu de "Hoeren Madame" zelf vorige week is opgepakt, ik heb begrepen van Amerikaanse websites dat er veel video-materiaal voorhanden is gekomen, binnenkort meer in dit theater!
 2. geobeo 7 juli 2020 16:55
  quote:

  drooglegging schreef op 7 juli 2020 16:40:


  Die operette prins uit het VK zal hem knijpen nu de "Hoeren Madame" zelf vorige week is opgepakt, ik heb begrepen van Amerikaanse websites dat er veel video-materiaal voorhanden is gekomen, binnenkort meer in dit theater!


  Die krijgt natuurlijk gewoon een politieke executie, net als Epstein zelf.

 3. forum rang 6 bp5ah 7 juli 2020 17:06
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 7 juli 2020 17:01:


  Dit is natuurlijk een onzinnige straf voor DB. Een bank kan niet alle overboekingen van iemand gaan controleren.

  Ze kunnen DB beter een flinke straf geven omdat ze geld geleend hebben aan Trump.

  En die heeft het weer uitgeleend aan de FED ;) .... oh nee, printer ....
 4. geobeo 7 juli 2020 18:17
  quote:

  schreef:

  Hij pleegde vorig jaar zelfmoord in zijn cel.


  Zoals eerder ook al gezegd: dit gelooft werkelijk helemaal niemand. Waarom moet en zal deze politieke propaganda (of nep nieuws heet dat tegenwoordig) door westerse media verspreid worden?

  Men probeert niet eens meer te doen of het nieuws van kwaliteit is?
 5. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 juli 2020 19:16
  quote:

  Stroop schreef op 7 juli 2020 18:36:


  Dit is toch schandalig? Een bank kan toch niet iemand weigeren door zijn strafblad? Vind het bedrag ook bijzonder hoog als het gaat om een klant met e.v.t. frauduleuze transacties. Politiek spelletje misschien?

  Straks moeten we bij alle overboekingen een formulier invullen, dat het geld niet bestemd is voor immorele of criminele zaken..............!!
 6. geobeo 7 juli 2020 20:48
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 7 juli 2020 19:16:


  [...]
  Straks moeten we bij alle overboekingen een formulier invullen, dat het geld niet bestemd is voor immorele of criminele zaken..............!!


  Dat moeten bedrijven nu ook al doen voor elke internationale transactie (zelfs binnen Europa).

  Dat heet BTW aangifte.


21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare