Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gemengd beeld op beurzen Azië

Gemengd beeld op beurzen Azië

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten woensdag een gemengd beeld zien. Beleggers namen geen grote risico's meer in afwachting van de Britse verkiezingen, het ECB-besluit en de verklaring van de ontslagen FBI-directeur James Comey in het Amerikaanse Congres op donderdag.

Ook zal China deze week nog een aantal belangrijke economische cijfers bekendmaken. De Nikkei-index in Tokio sloot nagenoeg vlak op 19.984,62 punten. Japan Display maakte een koerssprong van bijna 10 procent. Beleggers reageerden enthousiast op een bericht in de Japanse zakenkrant Nikkei dat de maker van beeldschermen in augustus een nieuwe strategie bekend zal maken onder het nieuwe management, dat tijdens de aandeelhoudersvergadering op 21 juni zal worden benoemd.

De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds 0,1 procent in de min. AAC Technologies dikte zo'n 17 procent aan. De maker van audiocomponenten voor smartphones en leverancier van Apple lag eerder onder vuur nadat hedgefonds Gotham City het bedrijf in mei beschuldigde van dubieuze boekhoudpraktijken.

De aandelenbeurs in Shanghai was een positieve uitschieter met een winst van 1 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde vlak. De Australische economie bleek in het eerste kwartaal sterker gegroeid dan verwacht. In Seoul zakte de Kospi 0,3 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links