Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BEURZEN Beurzen wachten op verkiezingen VS

BEURZEN Beurzen wachten op verkiezingen VS

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen dinsdag licht omlaag. Beleggers verwerkten de kwartaalberichten van grote Europese bedrijven en keken vooral uit naar de belangrijke Amerikaanse congresverkiezingen, die voor een machtsverschuiving in Washington kunnen zorgen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,3 procent in de min op 520,49 punten. De MidKap daalde ook 0,3 procent, tot 743,39 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,3 procent.

ING, Galapagos en DSM waren de grootste daler bij de hoofdfondsen met verliezen van meer dan 1 procent. Verlichtingsbedrijf Signify ging aan kop met een plus van 1,4 procent na een adviesverhoging.

Uitzendbureaus

Randstad (plus 1 procent) profiteerde van sterke resultaten van zijn Zwitserse concurrent Adecco (plus 2,8 procent). De grootste uitzender ter wereld zag de kwartaalomzet stijgen geholpen door positieve ontwikkelingen op de belangrijke Franse markt. Randstad wist in het derde kwartaal overigens iets meer omzet te boeken dan Adecco. Over de eerste negen maanden ligt Adecco nog iets voor.

Groothandelsbedrijf Sligro sloot de rij in de MidKap met een min van 3,9 procent na twee adviesverlagingen. Bij de kleinere bedrijven steeg raambekleder Hunter Douglas meer dan 6 procent na een positief handelsbericht.

Buitenland

Vooral buiten het Damrak was het druk aan het cijferfront. In Frankfurt viel het handelsbericht van Deutsche Post (plus 3,1 procent) in goede aarde. Branchegenoot PostNL klom 2,2 procent en was daarmee de grootste stijger in de MidKap. De Duitse online modewinkel Zalando verkocht afgelopen kwartaal minder dan gehoopt als gevolg van de hete zomer en zakte bijna 6 procent.

Sierradenverkoper Pandora verloor 3,3 procent in Kopenhagen na teleurstellende resultaten. De Britse supermarktketen Morrison, die ook met cijfers kwam, daalde 5,4 procent. AB Foods won 3,3 procent. De eigenaar van kledingketen Primark boekte meer winst in zijn gebroken boekjaar.

De euro was 1,1397 dollar waard, tegen 1,1401 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,4 procent in prijs tot 62,86 dollar. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper en kostte 72,83 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links