Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lagere omzet voor OCI

Gepubliceerd op 6 september 2016 08:53 | Views: 5.557

OCI 17:29

16,76 +1,24 (+7,95%)

AMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde Egyptische kunstmestbedrijf OCI heeft in de eerste helft van dit jaar een lagere omzet behaald. Dat kwam vooral door lagere verkoopprijzen en omzetverlies door een brand bij een fabriek in Geleen. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers.

De omzet daalde met 14,6 procent tot 982 miljoen dollar. De nettowinst verdubbelde tot 218,4 miljoen dollar. Dat was mede te danken aan een betaling van 150 miljoen dollar van CF Industries vanwege het stuklopen van de transactie waarbij CF de Amerikaanse en Europese kunstmestdivisies van OCI zou overnemen. De aangepaste nettowinst zakte met 65,5 procent tot 45,1 miljoen dollar.

Het verkochte eigen productvolume nam in de eerste zes maanden met ruim 24 procent toe tot 3,1 miljoen ton. Volgens OCI was sprake van groei in alle regio's. Het bedrijf verwacht dat deze groei door zal zetten.

De nettoschuld bedroeg aan het einde van juni 4,3 miljard dollar, tegen 4,6 miljard dollar aan het einde van maart van dit jaar. OCI gaf aan de balans verder te willen versterken, onder meer door niet-kernactiviteiten af te stoten. Het doel is om in 2018/2019 een investeringswaardige rating te krijgen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

OCI

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord