Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fagron ziet omzet sterk groeien

WAREGEM (AFN) - Fagron heeft zijn omzet vorig jaar met ruim 30 procent zien groeien en verwacht dat de opbrengsten ook dit jaar met dubbele cijfers toenemen. Dat maakte de toeleverancier aan apothekers vrijdag bekend.

Fagron, dat tot voor kort Arseus heette, boekte vorig jaar een omzet van 447 miljoen euro. De sterke groei ten opzichte van 2013, toen de omzet 343 miljoen euro bedroeg, kwam voor een belangrijk deel door overnames. Daarnaast werden de opbrengsten voor 11,5 procent op eigen kracht verhoogd. De winstmarge verbeterde van 23 naar 26,5 procent. De nettowinst ging met 3 procent omhoog naar 43,2 miljoen euro.

Het bedrijf stootte vorig jaar onder meer zijn activiteiten op het gebied van tandartsenzorg af. Het richt zich onder zijn nieuwe naam vooral op de levering van grondstoffen en samengestelde medicijnen aan apotheken. Op dat gebied is Fagron, met driehonderd apothekers en ruim duizend farmaceutische specialisten, naar eigen zeggen wereldwijd marktleider.

Allergieën

De samengestelde medicijnen van Fagron bieden patiënten op maat gemaakte behandelingen. Daarbij kan bijvoorbeeld rekening worden gehouden met allergieën, of kunnen medicijnen worden aangeboden die niet commercieel verkrijgbaar zijn.

Het grootste deel van de omzet komt uit de levering van grondstoffen aan apothekers. De sterkste groei vindt plaats bij de samenstelling van medicijnen in de eigen laboratoria. De opbrengsten van deze tak, Compounding Services, namen vorig jaar met 154 procent toe tot 148 miljoen euro.

Gestaag

Het bedrijf werkt nog aan de verkoop van softwaretak Corilus. Over dat proces wilde topman Ger van Jeveren desgevraagd geen uitspraken doen, behalve dat het ,,gestaag'' vordert.

Fagron verwacht in 2015 een omzet van minstens 500 miljoen euro te halen, wat een groei van 12 procent zou betekenen. De marge komt naar verwachting uit op 26 procent. Het bedrijf stelt over 2014 een dividend van 1 euro per aandeel voor. Dat is 39 procent meer dan een jaar eerder.

De komende jaren wordt onveranderd gemikt op een autonome omzetgroei van minstens 10 procent per jaar. Volgens Van Jeveren groeit de vraag naar maatwerk bij medicijnen, omdat de producten van de farmaceutische industrie vooral gericht zijn op 25- tot 65-jarigen. Voor ouderen en kinderen zijn vaak aanpassingen noodzakelijk.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Fagron licht
  2. 11 apr Indrukwekkende groei bij Fagron

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Fagron

18,460 07 mei
0,000 0,00%
Premium

Indrukwekkende groei bij Fagron

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links