Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Krimp voor dienstensector eurozone

Gepubliceerd op 5 oktober 2020 10:22 | Views: 1.569 | Onderwerpen: dienstensector, Europa

LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de dienstensector van de eurozone, met bijvoorbeeld horeca, detailhandel en luchtvaart, is in september gekrompen in vergelijking met augustus. Dat maakte de Britse marktonderzoeker Markit bekend op basis van definitieve cijfers.

De inkoopmanagersindex van Markit die de bedrijvigheid in de dienstensector meet, kwam voor september uit op een definitieve stand van 48 tegen 50,5 in augustus. Bij een eerdere schatting werd een niveau van 47,6 gemeld. Een stand van 50 of meer duidt op groei, daaronder op krimp.

De dienstensector ondervindt tegenwind van het stijgende aantal coronabesmettingen in veel Europese landen. De industrie van de eurozone is in september wel gegroeid.

De index voor de Britse dienstensector ging in september naar 56,1 van 58,8 in augustus. Bij een voorlopige raming werd een niveau van 55,1 gemeld door Markit.

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 taurus86 5 oktober 2020 10:44
    Het laaghangende fruit is er niet meer. Nu moeten de handen daadwerkelijk eens uit de mouw gestoken worden. Terug van 'Hoofdwerk naar Handwerk'. Naar slagregen en zonnehitte, naar koude en vuile handen, naar stank en lawaai. Van stress naar zweet.
    Het zou onze regering sieren om de 'vingerwijzing' die Corona ons geeft eens nadrukkelijk in overweging te nemen. De Service-industrie is een zwak element in ons economisch fundament.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare