Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Hogere opening Wall Street na banenrapport'

'Hogere opening Wall Street na banenrapport'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen openen vrijdag waarschijnlijk met kleine winsten. Beleggers verwerken onder meer een beter dan verwacht banenrapport van de Amerikaanse overheid.

Per saldo werden vorige maand 211.000 banen gecreëerd in de Amerikaanse economie, exclusief de landbouwsector, tegen een herziene 298.000 in oktober. Economen voorspelden in doorsnee een aanwas van 200.000 banen, terwijl voor oktober eerder 271.000 nieuwe arbeidsplaatsen werden gemeld. De werkloosheid in de VS stabiliseerde op 5 procent van de beroepsbevolking.

Het nieuwe banenrapport is een van de laatste economische indicatoren in de aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve op 16 december. Daarbij wordt alom gerekend op de eerste renteverhoging in bijna tien jaar, zeker omdat Fed-president Janet Yellen de afgelopen dagen herhaaldeijk heeft aangegeven dat de Amerikaans economie daar klaar voor is.

Dow Jones

Onder de bedrijven op Wall Street gaat de aandacht onder meer uit naar cosmeticaconcern Avon Products. Het bedrijf zou in verregaande onderhandeling zijn met investeerder Ceberus Capital Management. Ook producent van actiecamera's GoPro staat in de belangstelling na een adviesverlaging.

De producent van medische apparaten Cooper Cos verloor in de voorbeurshandel een vijfde van zijn waarde, omdat het zijn verwachtingen voor 2016 heeft verlaagd. Daarnaast viel de kwartaalwinst van de onderneming lager uit dan gedacht.

De Amerikaanse aandelenbeurzen leden donderdag flinke verliezen, mede door teleurstelling over de omvang van de nieuwe stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank. De Dow-Jonesindex sloot 1,4 procent lager op 17.477,67 punten. De S&P 500 daalde ook 1,4 procent, tot 2049,62 punten en de Nasdaq verloor 1,7 procent tot 5037,53 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.