Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
PostNL hoogvlieger op Damrak

PostNL hoogvlieger op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel PostNL was dinsdag in trek op Beursplein 5 na een positief besluit van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). ING zakte na een megaschikking in een witwasonderzoek. Het algehele beurssentiment in Europa was terughoudend vanwege de aanhoudende handelsperikelen en de zorgen over de opkomende markten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel een fractie lager op 559,67 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 798,85 punten. De beursgraadmeter in Parijs daalde 0,1 procent. Frankfurt en Londen wonnen 0,1 procent.

ING (min 1,3 procent) behoorde tot de sterkste dalers in de AEX. De financieel dienstverlener is akkoord gegaan met de betaling van een boete van 675 miljoen euro en een terugbetaling van 100 miljoen euro. ING erkende tekort te zijn geschoten bij het voorkomen van witwassen.

Air France-KLM

PostNL voerde de stijgers in de MidKap aan met een winst van bijna 7 procent. Volgens het CBb is het postbedrijf geen dominante marktpartij en heeft het onterecht miljoenen aan kosten gemaakt door regels die zijn opgelegd over het bezorgen van brieven van andere partijen.

Air France-KLM kreeg er 2,3 procent bij. Luchtvaartmaatschappij KLM en pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de piloten. De nieuwe cao bevat afspraken die de partijen op 1 mei al maakten.

Zumtobel

In Wenen kreeg Zumtobel er bijna 6 procent bij. De Oostenrijkse verlichtingsmaker heeft de kwartaalwinst flink zien dalen. Het bedrijf herhaalde wel zijn eerder uitgesproken verwachtingen. Concurrent Signify ging aan kop in de AEX met een plus van 1,2 procent.

In Parijs won Société Générale 1,1 procent. De Franse bank verwacht 1,2 miljard euro te moeten betalen voor het breken van Amerikaanse handelssancties. De boete komt overeen met de voorziening die de bank heeft getroffen.

Euro

Ryanair steeg 0,6 procent in Dublin. De Ierse prijsvechter zag het aantal passagiers in de door stakingen getroffen maand augustus met 9 procent toenemen. In Londen zakte WPP ruim 7 procent. De nieuwe topman van het Britse reclamebureau voorziet toch groei voor dit jaar. De winstmarge nam in de eerste jaarhelft echter af.

De euro was 1,1574 dollar waard, tegen 1,1622 dollar op maandag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,1 procent duurder op 70,61 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,5 procent tot 78,52 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen
PostNL kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.