Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Omzet Fagron onder verwachting'

AMSTERDAM (AFN) - De omzet van Fagron in de eerste helft van het jaar was onder verwachting. Dat stelde KBC dinsdag in een reactie op de cijfers. Dat kwam onder meer door de lagemargeproducten en afnemende verkopen in de Verenigde Staten bij de tak Essentials.

Fagron meldde een omzetgroei van 16,7 procent tot 243,8 miljoen euro. De markt rekende in doorsnee op 254 miljoen euro, KBC op 249 miljoen euro. Bij Essentials, dat onder meer farmaceutische grondstoffen en apparatuur levert aan apothekers, ging de omzet met 2,4 procent omlaag.

ING wees erop dat de autonome omzetgroei van Fagron in het tweede kwartaal op negatief terrein lijkt te zijn gekomen. De bank hoopt bij een toelichting door het bedrijf meer helderheid te krijgen over de maatregelen die op dit vlak worden genomen.

Solide winstmarge

Fagron gaf in zijn persbericht aan de eigen strategie verder te gaan verfijnen. Dit kan volgens ING in eerste instantie ten koste gaan van de resultaten, maar kan op termijn een substantiële, positieve invloed hebben op de marges en het werkkapitaal.

De marktvorsers van KBC spraken wel van een solide winstmarge en wezen op de herhaling van de verwachtingen. KBC en ING hanteren een buy-advies op Fagron, dat dinsdag omstreeks 09.45 uur bijna 11 procent in de min stond op 38,30 euro. Daarmee zakte de koers naar het niveau van begin vorige maand.

Lees over dit aandeel ook

  1. Fagron rondt aandeleninkoopprogramma af
  2. Fagron is goed bezig en verhoogt jaarprognose

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.