Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aandeelhouders LSE akkoord met fusie

Gepubliceerd op 4 jul 2016 om 15:00 | Views: 2.196

Euronext 24 apr

60,10 0,00 (0,00%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De aandeelhouders van het Britse beursbedrijf London Stock Exchange (LSE) hebben maandag vrijwel unaniem ingestemd met de fusie met Deutsche Börse. De deal werd gesteund door 99,9 procent van de stemmen.

De twee beursbedrijven bereikten in maart overeenstemming over een fusie, waarbij aandeelhouders van Deutsche Börse 54,4 procent van de aandelen in het nieuwe bedrijf krijgen en de huidige aandeelhouders van LSE de rest. Het nieuwe fusiebedrijf krijgt hoofdkantoren in Frankfurt en Londen en een bestuur waarin beide bedrijven evenredig worden vertegenwoordigd.

De brexit kan nog wel voor problemen zorgen. De Duitse autoriteiten zouden bezwaar kunnen maken omdat een deel van de activiteiten daardoor buiten de EU komt. Mogelijk wordt een compromis gezocht om goedkeuring te krijgen. Ook beursbedrijf Euronext zou manieren bekijken om de deal te dwarsbomen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Euronext

Gerelateerd

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links