Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stevige plussen op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York stevig in de plus. Het positieve sentiment volgt op de overwinning van Joe Biden in de Democratische voorverkiezingen in negen van de veertien staten tijdens Super Tuesday. Ook lijken de financiële markten te hopen op meer stimulering door centrale banken. Op dinsdag verlaagde de Federal Reserve al onverwacht de rente om de economische impact van het nieuwe coronavirus te temperen.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 3,2 procent hoger op 26.741 punten. De brede S&P 500 won 2,9 procent tot 3089 punten en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 2,7 procent bij op 8917 punten.

De optimistische stemming kan worden verklaard doordat veel beleggers liever de gematigde Biden aan het hoofd van de Democratische partij zien dan de als links geldende Bernie Sanders. Ook kan het zijn dat beleggers Biden een minder grote kans geven als die het moet opnemen tegen president Donald Trump, onder wie zij goede zaken doen.

Banenrapport

Wall Street verwerkt daarnaast een beter dan verwacht banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Dit cijfer loopt vooruit op het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag wordt gepubliceerd.

Er was ook ander nieuws. Campbell Soup won dik 7 procent na het openen van de boeken. De levensmiddelenfabrikant wist afgelopen periode een deel van zijn schuldenlast weg te werken en boekte een hogere operationele winst. Kledingmerk Abercrombie & Fitch deed betere zaken dan verwacht met zijn vergelijkbare verkopen en steeg bijna 9 procent. General Electric (GE) leverde juist 0,4 procent in. Het industrieconcern maakte bekend dat het coronavirus waarschijnlijk op de winst over het eerste kwartaal zal drukken.

Navistar

Verder meldde truck- en busbouwer Navistar (plus 0,1 procent) dat in het afgelopen kwartaal minder nettowinst werd geboekt dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Drankenconcern Brown-Forman, het bedrijf achter onder meer Jack Daniel's, verwacht dit jaar minder te verkopen dan eerder gedacht. Het bedrijf stelde de verwachte groei voor dit jaar neerwaarts bij en ging zo'n 2 procent omlaag.

De euro was 1,1134 dollar waard tegen 1,1126 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie zakte een fractie tot 47,15 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 51,55 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 maart 2020 20:00
    Echt niet normaal ...... aandelen staan sky-high ...... komt er een kleine correctie, gaat de rente NOG verder omlaag dit alles om president Tiki Masala Trump tevreden te houden.....pfff

    De rekening stapelt zich op .... ben echt benieuwd naar zijn eigen belastingaangifte, die zullen ook wel veeeeeeel minder rooskleurig zijn , dan dat hij doet voorkomen .....
  2. FairValue 4 maart 2020 21:44
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 4 maart 2020 21:31:

    Ijzersterke economie en geweldige President Trump
    We gaan voorbij 30.000 en snel richting 650 AEX .
    Ook nog eens herstel China .
    Nope. Corona wordt steeds meer zichtbaar in de economie. Kunstmatige stijging voor de grote afstort.

    Om 20:00 maakt FED dat bekent, resultaat dow, 2% erbij. Nog nooit gezien dat beurzen stijgen als de economie minder draait.

    Op naar de 400 punten.
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 4 maart 2020 21:50
    quote:

    FairValue schreef op 4 maart 2020 21:44:

    [...]

    Nope. Corona wordt steeds meer zichtbaar in de economie. Kunstmatige stijging voor de grote afstort.

    Om 20:00 maakt FED dat bekent, resultaat dow, 2% erbij. Nog nooit gezien dat beurzen stijgen als de economie minder draait.

    Op naar de 400 punten.
    Zal je wel teleurstellen dat China deze weken snel inhaalt.
    Groei nederland 1,4%
  4. forum rang 4 tmaster 4 maart 2020 22:00
    quote:

    andre68 schreef op 4 maart 2020 21:55:

    Zitten we niet in de "return to normal" fase.....zo niet.....dan heb ik de boot gemist.....
    Ligt er helemaal aan welke tijdsspanne je er aan hangt. Als je de jaar grafiek erbij pakt van de DOW dan is dit pas je eerste dipje op de grafiek. De bull trap zeg maar.
34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links