Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Veel beurzen Azië bleven dicht

Veel beurzen Azië bleven dicht

TOKIO (AFN) - De belangrijkste aandelenmarkten in het Verre Oosten hielden woensdag de deuren gesloten voor vakantie- of feestdagen. In Tokio, Hongkong en Seoul werd daarom niet gehandeld. In Australië, Singapore en Taiwan ging de beurshandel wel gewoon door maar waren beleggers vooral in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, later op de dag.

De Japanse beurs blijft de rest van de week gesloten vanwege nationale vakantiedagen. In Hongkong en Seoul werd de geboorte van de Boeddha gevierd. De All Ordinaries in Sydney ging 0,8 procent omlaag. Grondstofbedrijven stonden bij de dalers zoals mijnbouwer BHP Billiton die 2 procent verloor. Branchegenoot Rio Tinto zakte 0,8 procent.

Op de beurs in het Taiwanese Taipei was er aandacht voor elektronicaconcern Hon Hai Precision. Dat bedrijf maakt de iPhones voor Apple. Het Amerikaanse techbedrijf kwam met cijfers waaruit bleek dat de verkoop van iPhones in de eerste drie maanden van dit jaar is gedaald. Het aandeel Hon Hai steeg desondanks 0,5 procent.

De Singapore Straits Times won 0,7 procent, terwijl de Shanghai Composite 0,4 procent verloor.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.