Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beurzen China en VK werken nog steeds samen

Gepubliceerd op 3 jan 2020 om 10:07 | Views: 1.094 | Onderwerpen: China

Euronext 20 jan

77,45 0,00 (0,00%)

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De beurzen in Shanghai en Londen werken nog steeds samen bij beursnotering. Van een onderbreking is geen sprak, aldus de Chinese markttoezichthouder CSRC in een reactie op berichten in de media dat Peking de samenwerking zou hebben opgeschort.

Eerder werd op basis van ingewijden gemeld dat de Chinese overheid de samenwerking tijdelijk zou staken. De houding van Groot-Brittannië ten aanzien van de protesten in Hongkong schoot naar verluidt de Chinezen in het verkeerde keelgat.

De beursbedrijven hebben via het project Shanghai-London Stock Connect sinds vorig jaar een samenwerking. Die biedt de mogelijkheid voor Chinese bedrijven om een dubbele notering in Londen te hebben, terwijl investeerders in het Chinese vasteland toegang krijgen tot Britse beursgenoteerde ondernemingen. De samenwerking was bedoeld als een manier om de economische banden tussen Groot-Brittannië en China aan te halen. Ook werden zo de financiële markten in China verder geopend voor buitenlandse beleggers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links