Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street leeft op na toespraak Bernanke

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York herstelden zich vrijdag in de late handel pas van de verliesbeurt waarmee de handel donderdag het jaar openden. Beleggers reageerden positief op de toespraak van scheidend Fed-president Ben Bernanke die een gunstig beeld van de economische ontwikkelingen schetste.

De Dow-Jonesindex noteerde een half uur voor het slot 0,4 procent hoger op 16.513 punten. De brede S&P 500 kreeg er 0,3 procent bij tot 1836 punten, terwijl technologiebeurs Nasdaq vlak noteerde op 4142 punten.

President Bernanke van de Federal Reserve noemde vrijdag in mogelijk zijn laatste toespraak een aantal positieve factoren voor de verdere ontwikkeling van de economie en beloofde daarnaast dat de Fed een ruim monetair beleid zal blijven voeren ,,zolang dat nodig is''.

Autoverkopen

De handel reageerde gemengd op de zwakker dan verwachte autoverkopen in de maand december. General Motors verloor bijna 3 procent. Ford kreeg er juist 0,7 procent bij. GM rapporteerde over de afgelopen maand 6,3 procent lagere verkopen dan in december 2012. Ook voor Toyota vielen de verkopen met 1,7 procent terug. Ford en Chrysler kwamen met sterkere cijfers, maar de stijging viel wel lager uit dan verwacht.

Aandacht was er ook voor Twitter, dat er 2,8 procent bij kreeg. Apple leverde juist voor de tweede achtereenvolgende dag in (1,6 procent). Analisten speculeerden dat activistisch belegger Carl Icahn mogelijk zijn belang in de elektronicafabrikant aan het verkleinen is.

T-Mobile

Hertz verloor 0,1 procent, na berichtgeving in de media dat Icahn een aandeel had genomen in het autoverhuurbedrijf.

T-Mobile US verloor ruim 3 procent, nadat concurrent AT&T klanten van T-Mobile een premie van 450 dollar aanbood om over te stappen.

De euro noteerde op 1.3589 dollar, tegen 1,3605 dollar bij het sluiten van de Europese aandelenbeurzen. Amerikaanse olie verloor 1,2 procent in prijs tot 94,26 dollar. Brentolie werd 0,7 procent goedkoper op 107,00 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. tolick 3 januari 2014 22:15
    Als je dat een opleving noemt ? de S P gewoon in het Rood en de Nas ook 0.27%.

    Maandag zullen we onder de 400 gaan en het kan wel eens hard gaan ! Ze kunnen in de US doen wat nodig is alleen moeten ze ook maar eens gaan bedenken hoe ze het terug gaan betalen ?!?

    Maandag BLACK MONDAY 395-398
  2. san marco 4 januari 2014 06:22
    Vrijdag hebben alle beurzen een opleving gehad door optie expiratie. De Amerikanen gingen na expiratie direct weer down, de slot bel zorgde voor een niet te grote min.

    Opvallend is dat met een dalende olieprijs (en altijd hoge produktie kosten bij shell) de koers van RD zo blijft liggen. Wel een januari effect (beleggers kiezen voor dividend).
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links