Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX weer boven 600 punten

Gepubliceerd op 2 dec 2019 om 09:49 | Views: 2.665

AEX 13 dec

602,86 +3,15 (+0,53%)

AMSTERDAM (AFN) - Op het Damrak wist de AEX-index maandag weer boven de 600 punten te klimmen. Ook de andere Europese beurzen gingen vooruit. De stemming werd gesteund door beter dan verwachte groeicijfers van de Chinese industrie. Daarnaast hielden beleggers vooral het verloop van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent hoger op 600,95 punten. De laatste keer dat de graadmeter boven de 600 punten wist te sluiten, was op 22 mei 2001. De MidKap klom ook 0,6 procent, tot 887,80 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,6 procent.

Europese bedrijven actief in de staalproductie en mijnbouw profiteerden van de Chinese industriecijfers. In Londen dikten de mijnbouwers BHP en Antofagasta rond 1 procent aan. Staalconcern ArcelorMittal was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van 1,6 procent. Betaalbedrijf Adyen volgde met een plus van 1,4 procent. Informatieleverancier RELX was de enige daler met een verlies van 0,1 procent.

DSM

DSM won ruim 1 procent. Topman Feike Sijbesma vertrekt op 15 februari na dertien jaar aan het roer te hebben gestaan van het speciaalchemieconcern. De taken van Sijbesma worden overgenomen door financieel directeur Geraldine Matchett en operationeel directeur Dimitri de Vreeze, die het gedeelde leiderschap zullen combineren met hun huidige functies.

In de MidKap stond metalenspecialist AMG bovenaan met een plus van 1,5 procent. Chipbedrijf ASMI volgde met een winst van 1,1 procent. Grootste daler was technologiegroep TKH met een min van meer dan 1 procent.

De euro was 1,1016 dollar waard tegen 1,1020 dollar op vrijdag. De olieprijzen zaten in de lift. Oliekartel OPEC en zijn bondgenoten overwegen volgens de Iraakse olieminister verdere productiebeperkingen om de prijzen te stutten. Een vat Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder op 56,02 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent meer op 61,22 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
AnalytischDenker
0

Toch apart dat de AEX door de 600 punten schiet op een dag dat bekend wordt dat de Europese industrie nog steeds krimpt.

De koersen en indexen raken steeds meer losgezongen van de economische werkelijkheid.

Lepre Chaun
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 2 dec 2019 om 10:16:Toch apart dat de AEX door de 600 punten schiet op een dag dat bekend wordt dat de Europese industrie nog steeds krimpt.

De koersen en indexen raken steeds meer losgezongen van de economische werkelijkheid.


Bijlage:
Traveler@repair
0
Het is waard wat u geloofd dat het waard is of het is waard dat u geloofd dat het meer waard wordt.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links