Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Luchtvaartsector verwacht lagere winst

Gepubliceerd op 2 juni 2019 11:41 | Views: 2.047 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 07 aug

3,85 -0,01 (-0,34%)

GENÈVE (AFN) - Luchtvaartbedrijven zullen dit jaar minder winst maken dan verwacht. De internationale brancheorganisatie IATA verwacht een totale winst van 28 miljard dollar, omgerekend 25 miljard euro. In december ging de koepel nog uit van een gezamenlijke winst van 35,5 miljard dollar (31,7 miljard euro). De verwachting voor 2019 is ook lager dan de winst over heel 2018.

De mindere vooruitzichten komen volgens de IATA door stijgende kerosineprijzen en een verzwakking van de wereldhandel. De inkomsten zullen met 6,5 procent stijgen, maar de uitgaven met 7,4 procent. De winst per passagier zal dalen van 6,85 dollar vorig jaar naar 6,12 dollar dit jaar.

De topman van de IATA, directeur-generaal Alexandre de Juniac, denkt dat de wereldhandel blijft verzwakken door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. ''Dit heeft vooral gevolgen voor het vrachtvervoer, maar passagiersluchtvaart kan ook getroffen worden door oplopende spanningen. Luchtvaartmaatschappijen zullen dit jaar winst maken, maar het is niet eenvoudig'', aldus De Juniac.

Het is het tiende achtereenvolgende jaar dat de luchtvaartsector als geheel winst maakt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare