Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Beyond Meat schiet omhoog bij beursdebuut

NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Beyond Meat heeft donderdag een spetterend beursdebuut gemaakt op Wall Street. De koers van de Amerikaanse producent van vleesvervangers op technologiebeurs Nasdaq schoot tot liefst 160 procent omhoog.

De uitgifteprijs van 9,63 miljoen aandelen bedroeg 25 dollar per stuk. Het aandeel opende op 46 dollar. Later werd de handel even stilgelegd vanwege de onrust. Met de beursgang haalde Beyond Meat 241 miljoen dollar op. Met de huidige koers van bijna 65 dollar per aandeel is het bedrijf meer dan 3,5 miljard dollar waard.

Het in Californië gevestigde Beyond Meat timmert al enige tijd aan de weg in Noord-Amerika, waar het vooral bekend is met zijn naar eigen zeggen nauwelijks van echt te onderscheiden vleesloze Beyond Burger. Microsoft-oprichter Bill Gates is een belangrijke investeerder in Beyond Meat. Ook acteur Leonardo DiCaprio behoort tot de investeerders van de onderneming uit Los Angeles. Vleesgigant Tyson Foods had ook een belang, maar deed dat onlangs van de hand omdat het zelf met vleesvervangers komt.

Met de opbrengst van de beursgang wil Beyond Meat geld ophalen voor onderzoek en ontwikkeling en de bouw van productiefaciliteiten. Het bedrijf verkoopt zijn producten in supermarkten in de hele Verenigde Staten en ook via restaurantketens. Overigens waarschuwt het verlieslijdende Beyond Meat voorlopig niet winstgevend te zullen zijn omdat het meer geld spendeert aan het uitbreiden van zijn marktaanwezigheid.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.