Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kort geding tegen ABN AMRO om swapkwestie

Gepubliceerd op 2 apr 2019 om 16:30 | Views: 3.042 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO 24 mei

19,09 +0,24 (+1,25%)

MAARDEN (AFN) - Financieel activist Pieter Lakeman heeft een kort geding aangespannen tegen ABN AMRO. De bank greep onlangs in bij een mkb-bedrijf dat niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, waardoor faillissement voor deze onderneming dreigt. Volgens Lakeman is dat onterecht, omdat er nog een schadevergoedingskwestie loopt tussen de bank en de onderneming wegens renteswaps.

Het gaat om één van de tien mkb-bedrijven die vorig jaar via Lakemans claimorganisatie 7 miljoen euro aan schadevergoeding eisten van ABN AMRO. De bank zou klanten bij de verkoop van renteswaps onvoldoende hebben ingelicht over de risico's van die complexe producten, waardoor de bedrijven grote financiële schade leden. Binnenkort doet de rechter uitspraak over deze claimzaak.

Lakeman eist dat ABN AMRO in afwachting van die bodemprocedure de bewuste onderneming niet bij de afdeling Afwikkeling van Bijzonder Beheer plaatst. Die afdeling heeft doorgaans als taak openstaande kredieten te innen bij klanten die in gebreke zijn. Voor bedrijven betekent dit vaak een bankroet.

ABN AMRO wilde geen inhoudelijk commentaar leveren. Wel liet een woordvoerder weten dat de bank vertrouwen heeft in een goede uitkomst.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ABN AMRO 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
havik of duif
0
Kwestie van een miljoen is voor de ondernemer van belang maar stelt helemaal financieel niets voor, voor ABN maar hier is weer een gelegenheid om negatief over een bank te kunnen zijn en daar gaat het eigenlijk om. Veel mensen hebben een zieke mentaliteit en besmetten daar ook anderen mee, Oppassen dus.
Blanco rolling
0
Ik heb meegemaakt dat er een nieuwe accountmanager op een bedrijf werd gezet (door de NMB (een voorloper van fusiebank ING) die het bedrijf in mum van tijd bij bijzonder beheer plaatste. Kennelijk om zijn spierballen te laten zien.

Er was niets aan de hand met het bedrijf, maar de accountmanager nam een staats-gegarandeerd MKB krediet mee als risico. Het rekening-courant werd ingetrokken.

Foutje van de bank in uw nadeel

Bedrijf was natuurlijk binnen een paar dagen onnodig failliet. 40 man op straat

Bij de afwikkeling werden alle schulden betaald, maar de 40 man werkloos bleven.2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links