Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Optimisme op beurzen na Chinese cijfers

Optimisme op beurzen na Chinese cijfers

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wisten maandag voort te borduren op de stevige winsten van voor het weekeinde. Beter dan verwachte cijfers over de bedrijvigheid in de Chinese industrie zorgden voor optimisme bij beleggers. Verder bleef de blik gericht op de brexit en de handelsgesprekken tussen Washington en Peking.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,7 procent hoger op 552,61 punten. De MidKap dikte 0,9 procent aan tot 772,64 punten. Frankfurt en Parijs gingen tot 1,3 procent vooruit.

Londen steeg 0,8 procent. Het Britse Lagerhuis stemt maandagavond weer over alternatieve brexitscenario's. Vorige week werden acht ingediende voorstellen, waaronder een no-dealbrexit en een douane-unie met de EU, weggestemd.

ArcelorMittal

Staalfabrikant ArcelorMittal profiteerde van de gunstige Chinese macrocijfers en was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen met een winst van 4,1 procent. Galapagos (plus 1,3 procent) zette de opmars voort. De biotechnoloog won vrijdag ruim 22 procent na positieve testresultaten van zijn reumamiddel. Telecomconcern KPN stond onderaan met een verlies van 1,1 procent.

In de MidKap was roestvrijstaalmaker Aperam koploper met een plus van 3,9 procent. Postbedrijf PostNL won 3,8 procent na een adviesverhoging door Berenberg. Beursintermediair Flow Traders sloot de rij met een min van 1,4 procent.

Buitenland

EasyJet kelderde in Londen bijna 7 procent. De Britse prijsvechter is iets voorzichtiger geworden over dit boekjaar vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom de brexit, die de vraag naar tickets tempert. Concurrent Ryanair raakte in Dublin 3,8 procent kwijt. Air France-KLM daalde in Amsterdam 0,4 procent.

In Parijs kreeg Peugeot Citroën er ruim 3 procent bij. Volgens persbureau Bloomberg voeren de Franse automaker en Fiat Chrysler (plus 1,8 procent) gesprekken over een Europese samenwerking. Concurrent Renault, die volgens eerdere berichten ook interesse zou hebben in een samenwerking met Fiat, klom 2,5 procent.

De euro noteerde op 1,1241 dollar, tegen 1,1222 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 60,73 dollar. Brent werd 1,5 procent duurder op 68,62 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links