Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Werkloosheid eurozone op 8,6 procent

Gepubliceerd op 1 maart 2018 11:11 | Views: 2.453 | Onderwerpen: Europa, werkloosheid

LUXEMBURG (AFN) - De werkloosheid in de eurozone is in januari uitgekomen op 8,6 procent. Daarmee was het percentage mensen zonder werk gelijk aan december. Dat cijfer werd herzien van een eerder gemelde 8,7 procent. Dat maakte het Europees statistiekbureau Eurostat bekend.

De werkloosheid kwam volgens Eurostat uit op het laagste niveau sinds oktober 2008. Volgens de cijfers waren in januari in het eurogebied ruim 14,1 miljoen mensen werkloos. Voor de gehele Europese Unie bleef de werkloosheid op 7,3 procent, ook het laagste niveau sinds oktober 2008. Dat komt neer op ruim 17,9 miljoen werklozen.

De laagste werkloosheid in de EU was in Tsjechië (2,4 procent). De werkloosheid was nog altijd het hoogst in Griekenland waar ruim een vijfde van de beroepsbevolking zonder baan zit. Voor Nederland werd door Eurostat een werkloosheid van 4,2 procent gemeld.

Verder waren in de eurozone 2,5 miljoen jongeren werkloos. In alle 28 EU-landen hadden ruim 3,6 miljoen personen jonger dan 25 jaar geen baan.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

werkloosheid

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare