Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Delta Lloyd roept aandeelhouders bijeen

Delta Lloyd roept aandeelhouders bijeen

AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd roept zijn aandeelhouders op 16 maart bijeen. Dat werd maandag bekendgemaakt. Op de agenda staan onder meer de claimemissie van de verzekeraar en de benoeming van Clifford Abrahams als financieel topman en lid van de raad van bestuur.

Delta Lloyd wil maximaal 1 miljard euro aan kapitaal ophalen met de claimemissie. Als de aandeelhouders hun goedkeuring geven, zal de emissie bij particuliere en institutionele partijen, snel na de vergadering plaatsvinden. Het exacte aantal vanwege de emissie uit te geven aandelen zal kort voordat de emissie van start gaat bekendgemaakt worden.

De top van Delta Lloyd denkt niet lichtzinnig na over de claimemissie, zo valt op te maken uit een toelichting. ,,Wij erkennen dat de claimemissie vraagt om een aanzienlijke financiële verplichting van u'', zo stellen voorzitter Rob Ruijter en topman Hans van der Noordaa. De stap is echter nodig om Delta Lloyd klaar te maken voor nieuwe solvabiliteitseisen.

Andere opties

Ook naar andere opties, zoals het geleidelijk binnenhalen van kapitaal, een structurele risicovermindering van de strategie of een combinatie van beiden, is gekeken. Dat zou de positie van Delta Lloyd echter verzwakken en de positie van belanghebbenden, waaronder aandeelhouders, in gevaar brengen.

Wel past Delta Lloyd wat zaken aan om zijn kapitaalpositie te versterken. Zo is de verandering naar producten die minder risicovol en volatiel zijn versneld, evenals aanpassingen in de beleggingsportefeuille. Ook zijn aanpassingen bekeken vanwege ,,langetermijntrends'' in de verzekeringssector. Daardoor is de scherpte van het concern op onder meer klanttevredenheid en -behoud, technologie en efficiëntie aangescherpt.

Onno Verstegen

Zorgen over de kapitaalpositie van Delta Lloyd zetten al tijden een zware druk op het aandeel van de verzekeraar. Delta Lloyd stond maandag omstreeks 12.30 uur 0,9 procent lager op 5,38 euro.

Maandag werd ook bekend dat Onno Verstegen vertrekt bij Delta Lloyd en zijn loopbaan elders voortzet. Een reden daarvoor werd niet gegeven, wel is het besluit ,,in goed overleg´´ genomen, aldus een persverklaring. Verstegen was sinds 1995 in dienst bij Delta Lloyd en sinds 2011 lid van de raad van bestuur. Informatie over opvolger volgt op ,,korte termijn'', aldus Delta Lloyd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links