Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Deliveroo ziet omzet aantrekken
Beeld: Deliveroo

Deliveroo ziet omzet aantrekken

(ABM FN-Dow Jones) Deliveroo heeft in het eerste kwartaal een hogere omzet geboekt, aangejaagd door een stijging van de orders, en de outlook voor heel het jaar werd gehandhaafd. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Britse maaltijdbezorger.

In het afgelopen kwartaal, dat liep tot 31 maart, bedroeg de omzet 514 miljoen pond tegen 512 miljoen pond in dezelfde periode een jaar eerder.

De brutotransactiewaarde steeg met 6 procent tot 1,83 miljard pond.

Er werden 73,5 miljoen orders verwerkt tegen 72,1 miljoen een jaar eerder. De brutotransactiewaarde per bestelling bedroeg 24,90 pond.

De outlook voor heel het jaar werd gehandhaafd. Daarmee mikt Deliveroo onverminderd op een groei van  de brutotransactiewaarde van 5 tot 9 procent en een EBITDA van 110 tot 130 miljoen pond. Ook wordt een positieve vrije kasstroom verwacht dit jaar.

Deliveroo veroverde wat marktaandeel in het eerste kwartaal, zo merkte analist Marc Hesselink van ING op. "Maar Just Eat Takeaway blijft groter." Ook presteerde de Nederlandse maaltijdbezorger beter in het eerste kwartaal met een ordergroei van 1 procent en een stijging van de brutotransactiewaarde van 7 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Doordash zat achter Deliveroo aan
  2. Beursblik: consolidatieslag onder maaltijdbezorgers lonkt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DELIVEROO PLC LS-,005 kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.