Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flink minder omzet voor Ajax door missen Champions League

Flink minder omzet voor Ajax door missen Champions League
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft in de eerste helft van het gebroken boekjaar de resultaten zien verslechteren, maar wist door transferinkomsten nog wel zwarte cijfers te overleggen. Dit bleek woensdagavond uit de halfjaarcijfers van de beursgenoteerde Amsterdamse voetbalclub.

Ajax zag de omzet met liefst 32 procent dalen naar 81,9 miljoen. Dit kwam omdat Ajax een jaar eerder nog Champions League speelde en dit jaar Europa League.

Deze omzetdaling werd deels opgevangen door een kostendaling van 7,4 miljoen euro tot 90,5 miljoen euro. Operationeel leed Ajax zo een verlies van 8,6 miljoen euro, tegenover een winst van 21,9 miljoen euro vorig jaar.

Dankzij 73,5 miljoen euro aan transferinkomsten, vooral te danken aan de verkoop van Mohammed Kudus en Edson Álvarez aan West Ham United FC en Jurriën Timber aan Arsenal FC, boekte Ajax een nettowinst van 27,2 miljoen euro, hetgeen bijna 50 miljoen euro minder was dan een jaar eerder.

In de tweede seizoenshelft krijgt Ajax te maken met een tekort aan liquide middelen. Om dit tekort af te dekken is een doorlopende kredietfaciliteit bij een bank afgesloten. Voor volgend seizoen zijn er "ruim voldoende maatregelen om, in geval van tegenvallende sportieve resultaten, een liquiditeitstekort af te dekken", aldus Ajax.

De club uit Amsterdam rekent op een "beperkt" negatief resultaat voor het hele boekjaar. "Deze verslechtering is hoofdzakelijk het gevolg van overwintering in de UEFA Conference League in plaats van in de UEFA Europa League enerzijds en recente investeringen in de selectie anderzijds."

Verder meldde Ajax dat het onderzoek naar eventuele belangenverstrengeling door oud-directeur voetbalzaken Sven Mislintat in de afrondende fase zit.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14 apr Drie commissarissen Ajax kondigen vertrek aan 3
  2. 02 apr Slotcall: daar gaat de winst, maar gelukkig beperken chippers de schade

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ajax 89% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ajax

10,400 15 apr
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links