Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koers Evergrande stort in na cijfers

Koers Evergrande stort in na cijfers
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen van het noodlijdende China Evergrande zijn maandag sterk gedaald, na de publicatie van halfjaarcijfers, waarna de aandelen na meer dan een jaar weer konden worden verhandeld aan de beurs van Hongkong.

De aandelen daalden met 87 procent, nadat de met uitzonderlijk veel schuld beladen Chinese vastgoedontwikkelaar voldeed aan de voorwaarden voor een beursnotering in Hongkong, waaronder de publicatie van zijn financiële rapportages.

Het is de sterkste koersdaling voor het aandeel sinds de beursnotering in Hongkong in 2009.

China Evergrande maakte zondag bekend dat het verlies in de eerste zes maanden van het jaar was gehalveerd tot 33 miljard yuan, of ongeveer 4 miljard euro, tegen ruim 66 miljard yuan een jaar eerder. De inkomsten stegen met bijna 44 procent tot 128,18 miljard yuan.

Hoewel het verlies afnam, daalde de koers sterk, als gevolg van het zwakke sentiment rond de Chinese vastgoedsector, die kampt met zwakke verkopen van vastgoed en afkalvend consumentenvertrouwen.

Het bedrijf waardeerde slechts 643 miljoen yuan af op zijn financiële beleggingen. Een jaar eerder was dit nog ruim 8 miljard yuan. Een jaar eerder werd ook 18 miljard yuan afgewaardeerd op beleggingen die tot het eigen vermogen werden gerekend. Dit bedrag werd in de eerste helft van 2023 op nul gesteld.

Door toenemende problemen met de kasstroom moest het bedrijf vorig jaar de betaling van zijn schulden opschorten en kon het contractuele verplichtingen met aannemers en toeleveranciers niet nakomen.

De totale verplichtingen van Evergrande bedroegen eind juni 2,39 biljoen yuan, meldde het bedrijf. Evergrande beloofde zondag om zijn buitenlandse schulden sneller te gaan herstructureren en werk te maken van de bescherming van de langetermijnbelangen van de verschillende schuldeisers.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 aug Chinese vastgoedreus Evergrande vraagt faillissement aan
  2. dec '21 'Evergrande krijgt hulp Chinese overheid' 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CHINA EVERGRANDE GROUP 60% zegt verkopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

CHINA EVERGRANDE GROUP

0,025 26 jan
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links