Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe order voor Fugro

Nieuwe order voor Fugro
Beeld: Fugro

(ABM FN-Dow Jones) Het Duitse Federale Maritieme en Hydrografische Agentschap, het BSH, heeft Fugro een contract voor geofysisch onderzoek toegewezen voor twee offshore windmolenparken in de Duitse exclusieve economische zone (EEZ) in de Noordzee. Dit meldde Fugro maandag.

Er zal worden samengewerkt met het Duitse Fraunhofer Institute for Wind Energy Systems (IWES). Het project gaat deze week van start, waarbij Fugro een speciaal vaartuig zal inzetten geschikt voor dit onderzoek. IWES zal verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van het seismische onderzoek, de specifieke gegevensverwerking en interpretatie ervan.

De samenwerking van knowhow en middelen tussen beide teams garandeert een veilig en efficiënt onderzoek dat voldoet aan het strikte planningsschema van het BSH, aldus Fugro.

Connor Schulze, Fugro's Business Development Manager of Renewables in Duitsland, voegt hieraan toe dat Fugro zich blijft inzetten om de doelstellingen van de Duitse overheid op het gebied van energietransitie te ondersteunen. De terreinen in de Duitse Noordzee zullen de komende jaren worden geveild en zullen een belangrijke rol spelen in het Duitse energietransitie plan.

Fugro meldde verder geen financiële details.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro 87% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Rowi62 22 mei 2023 21:19
    Ik las net dat de Duitse transitie vooral betekende dat Duitsland van een grote energie-exporteur nu de grootste importeur is geworden. Frankrijk de grootste exporteur voorziet half Europa van energie en dat is dus vooral kernenergie dat ons net op spanning houdt. En dan liggen er zeker 2 centrales stil nu.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Fugro

14,410 17:35
-0,370 -2,50%
Premium

Fugro is helemaal op de weg terug

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links