Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Citi verhoogt koersdoelen Heineken en AB InBev

Citi verhoogt koersdoelen Heineken en AB InBev
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) Citi heeft maandag het koersdoel voor Heineken verhoogd van 118,00 euro naar 130,00 euro bij handhaving van het koopadvies. AB InBev kreeg daarnaast een meer bescheiden verhoging met 0,50 euro naar 68,00 euro, ook bij handhaving van het koopadvies.

De analisten stellen dat ze structureel overwogen zijn in 'bier-aandelen', gelet op de bescheiden waarderingen van de grote brouwers. 

Argumenten die voor Heineken pleiten in een zogeheten blue sky scenario zijn onder meer een trendversnelling richting premium bier en mogelijk deflatie, die de kosten van de brouwer zal drukken.

De analisten benadrukken daarnaast onder meer het lopende kostenbesparingsprogramma ter waarde van 400 miljoen euro.

Ten aanzien van AB InBev rekenen de analisten een normalisering van de negatieve impact rond de marketingcampagne van Bud Light in Amerika, en onder meer een sterke volumestijging in Brazilië, die gepaard gaat met het winnen van marktaandeel.

Het aandeel Heineken sloot vrijdag in Amsterdam bijna onveranderd op 103,65 euro. AB InBev sloot daarnaast in Brussel 0,4 procent lager op 56,28 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AB InBev 100% zegt kopen 3 stemmen
Heineken 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links