Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bescheiden omzetgroei CM.com

Bescheiden omzetgroei CM.com
Beeld: CM.com

(ABM FN-Dow Jones) CM.com heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een bescheiden omzetgroei gerealiseerd en ligt op schema om dit jaar een positieve EBITDA te boeken. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van het bedrijf.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 1 procent tot 71,4 miljoen euro, waarbij de jaarlijks terugkerende omzet met 15 procent aantrok. CM.com meldde dat van de totale omzet circa 30 miljoen euro terugkerend is.

De brutowinst steeg met 6 procent tot 18,9 miljoen euro. CM.com zag de marges bij SMS herstellen, terwijl de volumes bij producten met een hoge marge aantrok. De totale brutomarge steeg dan ook met 1,3 procentpunt tot 26,5 procent.

De totale onderliggende groei was sterk, aldus CM.com, en compenseerde voor het verlies van coronagerelateerde meewind in het eerste kwartaal van 2022.

Verder schroefde CM.com het aantal FTE op kwartaalbasis terug van 930 in het vierde kwartaal naar 918 in het eerste kwartaal. Dit is volgens het gevolg van een sterke focus op de kosten en een verbetering van de efficiëntie, aldus het bedrijf.  

Outlook

CM.com verwacht dat de operationele kosten dit jaar lager uitvallen dan in 2022, exclusief eenmalige posten, geholpen door een verdere daling van het aantal FTE, maar ook van niet-personeelgerelateerde kosten.

Het bedrijf ziet de EBITDA per maand verbeteren, maar verwacht voor de eerste jaarhelft wel een negatief resultaat van 3 tot 5 miljoen euro. In de tweede jaarhelft moet de EBITDA positief zijn, zoals CM.com al eerder liet weten, en aan het einde van het jaar zal de EBITDA structureel positief zijn. Eind 2024 zal de vrije kasstroom van CM.com positief zijn.

Een "betekenisvolle EBITDA" zal pas in 2025 worden gerealiseerd.  

CEO Jeroen van Glabbeek denkt dat CM.com geen kapitaalinjectie nodig heeft om de winstdoelstellingen te halen.

Het aandeel CM.com schoot woensdagochtend 5,6 procent omhoog tot 8,92 euro.

Update: om meer informatie en koersreactie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CM.COM 83% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

CM.COM

9,175 17:35
-0,045 -0,49%
Premium

CM.com zet een stap in de goede richting

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links