Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING verlaagt koersdoel Ebusco fors

ING verlaagt koersdoel Ebusco fors
Beeld: Ebusco

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft dinsdag het koersdoel voor Ebusco fors verlaagd van 21,00 naar 13,00 euro, maar handhaaft het koopadvies.

Analisten van de bank verlaagden opnieuw hun ramingen voor het aantal bussen die in 2023 zullen bijdragen aan de omzet, op basis van de verwachtingen van Ebusco zelf. ING verwacht nu dat dit jaar 550 bussen zullen bijdragen aan de omzet, terwijl eerder nog rekening werd gehouden met 650 bussen. Ebusco mikt zelf op 550 tot 600 bussen.

De bussenbouwer bevestigde eind maart de plannen om op middellange termijn 3.000 bussen per jaar te produceren. Binnen vijf jaar moet dit lukken. Ebusco verwacht bovendien binnen vijf jaar een EBITDA-marge van 20 tot 25 procent te halen, terwijl eerder nog rekening werd gehouden met een marge van 35 procent.

De output van Ebusco groeit volgens ING met 2 bussen per dag in Deurne, terwijl eind 2023 daar de productie uit het Franse Rouen bij moet komen. De busvolumes worden wel gesteund door de vraag naar oudere 2.2 bussen, die werden geproduceerd in China, maar ING verwacht dat de vraag naar deze bussen geleidelijk zal afnemen ten gunste van het 3.0 model.

Ebusco zei bovendien oriënterende gesprekken te voeren met een assemblagepartner in de Europese Unie om de capaciteit verder te verhogen.

ING verwacht dat Ebusco eind 2023 een kaspositie van 42 miljoen euro zal hebben, waarbij een relatief groot aantal leveringen in de eerste jaarhelft zal leiden tot meer cash. ING verwacht verder een positieve EBITDA dit jaar van 1 miljoen euro.

Er vanuit gaande dat de EBITDA daadwerkelijk positief wordt in de tweede jaarhelft en het orderboek gevuld blijft, verwacht ING dat Ebusco het werkkapitaal kan financieren met behulp van de banken.

Het koopadvies werd gehandhaafd. ING verwacht dat Ebusco de eigen doelstelling zal halen of die zelfs kan overtreffen.

Het aandeel Ebusco daalde dinsdagochtend met 0,8 procent tot 9,40 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EBUSCO HOLDING 86% zegt kopen 29 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. fleurie 4 april 2023 10:18
    wat een lul verhaal
    ze spreken zich op alle maar dan ook werkelijk op alle fronten tegen
    moeilijk om te zeggen en toe te geven wat voor mooi bedrijf dit is en maar niet te spreken over de energie containers
    kippenvel krijg ik van deze gasten en wat een kans op zelf verrijking creeren ze hier.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

EBUSCO HOLDING

4,722 22 sep
+0,042 +0,90%
Premium

Deceptie Ebusco compleet

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links