Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eigen vermogen Aegon lager met nieuwe boekhoudstandaard

Eigen vermogen Aegon lager met nieuwe boekhoudstandaard
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) Het eigen vermogen van Aegon wordt onder de nieuwe boekhoudstandaard IFRS 17 fors lager dan voorheen, terwijl het operationeel resultaat naar verwachting hoger zal zijn. Dat meldde Aegon donderdag in een persbericht.

Deze nieuwe boekhoudstandaard is sinds begin 2023 van kracht en de verzekeraar licht de veranderingen donderdag toe aan beleggers. De aanpassing van de regels wijzigt de strategie en de vooruitzichten van het bedrijf niet, benadrukt de verzekeraar.

Omdat de waarderingen van bezittingen en verplichtingen beter op elkaar aansluiten zouden de resultaten van de verzekeraar minder wisselvallig moeten worden.

Bij toepassing op de situatie op 1 januari 2022 daalt het eigen vermogen wel fors, van 17,8 miljard euro in de oude standaard IFRS 4 naar 11,7 miljard euro in de nieuwe standaard IFRS 17.  

Daarmee komt het eigen vermogen veel dichter in de buurt van de huidige marktkapitalisatie van Aegon, die volgens data van Euronext 10,5 miljard euro bedraagt.

In de plaats van het verdwenen eigen vermogen komt een een contractuele servicemarge (CSM) van 11,8 miljard euro. Deze CSM is een toekomstige waarde die naar verwachting in de loop der tijd zal vrijkomen. Hierdoor zal het operationele resultaat naar verwachting hoger zijn dan voorheen, aldus de verzekeraar.

Chief financial officer Matt Rider zal de gevolgen van de nieuwe regels later donderdag toelichten aan beleggers. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 69% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon

4,331 16:17
+0,153 +3,66%
Premium

IJzersterke cijferset van Aegon

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links