Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere resultaten Broadcom

Hogere resultaten Broadcom
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Broadcom heeft in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar hogere resultaten behaald. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse chip- en softwareproducent.

"Broadcom's prestaties in het eerste kwartaal weerspiegelen de aanhoudende kracht van de vraag naar infrastructuur in al onze eindmarkten", aldus CEO Hock Tan.

"Vooruitkijkend zijn we ervan overtuigd dat onze groei zal worden gedreven door aanhoudend leiderschap in next-generation technologieën in al onze kernmarkten."

Broadcom boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van bijna 3,8 miljard dollar, ofwel 8,80 dollar per aandeel, in vergelijking met zo'n 2,5 miljard dollar, ofwel 5,59 dollar per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. Op aangepaste basis bedroeg de winst 10,33 dollar per aandeel.

De omzet steeg op jaarbasis van 7,7 naar ruim 8,9 miljard dollar, waar het bedrijf zelf ook rekende op 8,9 miljard dollar. De EBITDA kwam uit op bijna 5,7 miljard dollar en bedroeg daarmee ruim 64 procent van de omzet, waar Broadcom rekende op 63 procent.

Outlook

Voor het lopende tweede kwartaal rekent Broadcom een omzet van circa 8,7 miljard dollar, wat op jaarbasis een stijging van 8 procent zou betekenen. De verwachte aangepaste EBITDA wordt geraamd op circa 64,5 procent van de verwachte omzet.

Het kwartaaldividend werd donderdag gehandhaafd op 4,60 dollar.

Het aandeel Broadcom noteerde donderdag in de elektronische handel nabeurs licht hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 21 nov Alle goedkeuringen binnen voor Broadcom en VMware
  2. mei '22 Broadcom biedt 61 miljard dollar voor VMware

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Broadcom 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links