Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: JPMorgan verlaagt koersdoel OCI

Beursblik: JPMorgan verlaagt koersdoel OCI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan heeft het koersdoel voor OCI verlaagd van 36,00 naar 34,50 euro na een update van het waarderingsmodel, met een ongewijzigd Neutraal advies.

Dit jaar zijn de prijzen voor stikstof tot nu toe gedaald, door lagere energieprijzen in Europa en een aanhoudende zwakke vraag, maar de aanstaande opleving van de vraag aan het begin van het groeiseizoen op het noordelijke halfrond kan sterker uitvallen dan verwacht, denken de analisten van de Amerikaanse zakenbank.

Dat komt omdat er in 2022 wat vraaguitval was, terwijl de meststoffen nu veel betaalbaarder zijn voor landbouwers. Dit zou weer moeten resulteren in hogere stikstofprijzen. Een aanbesteding uit India zou een eerste signaal hiervan kunnen zijn, denkt JPMorgan.

OCI meldde zelf dat de vraag naar stikstof en methanol op korte termijn gezond lijkt. Ook de vooruitzichten voor methanol zijn positief, stelde OCI, dankzij de lagere aardgasprijs en de heropening in China. De methanolprijs voor directe levering is al met 10 procent gestegen, volgens het bedrijf.

JPMorgan denkt dat OCI het dividend over 2023 zal verlagen tot dichtbij de minimale doelstelling van 400 miljoen dollar.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 81% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

OCI

21,000 17:35
+0,470 +2,29%
Premium

OCI in de rode cijfers beland: is koersafstraffing terecht?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links