Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: laatste rondje Heineken voor Femsa

Beursblik: laatste rondje Heineken voor Femsa
Beeld: Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Heineken Holding doet geen uitspraken over een mogelijke aandeleninkoop, nu Femsa zijn belangen in Heineken en de holding van de bierbrouwer binnen 2 à 3 jaar wil verkopen. Dit concludeerde ING donderdag.

Bij de huidige schuldpositie van twee maal de EBITDA, heeft Heineken wel wat ruimte op de balans om eigen aandelen te kopen van Femsa, stelt analist Reg Watson van ING. De brouwer zal echter niet te ver willen gaan, kijkend naar AB InBev. De aandelen van de rivaal worden verhandeld tegen een korting vanwege de grote schuldpositie, aldus Watson.

Het huidige belang van Femsa in Heineken nv, dus afgezien van de aandelen die Femsa heeft in de Heineken holding, is 4,7 miljard euro waard. Als Heineken dat gehele belang zou willen kopen tegen de huidige koers dan zou de schuld stijgen van 2,0 tot 2,8 keer de EBITDA .

ING heeft een verkoopadvies en een koersdoel van 69,54 euro voor Heineken.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 67% zegt verkopen 6 stemmen
Heineken Hld. 67% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links