Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rode futures op VS

Rode futures op VS
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt vrijdag, in aanloop naar een belangrijk inflatiecijfer, met een klein verlies van start te gaan.

Rond één uur noteren de futures op de S&P 500 index 0,3 procent lager en die voor de Nasdaq 0,5 procent in het rood.

"Het wordt afwachten wat de centrale banken volgende week voor rentebeslissingen nemen", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News.

Een belangrijke indicator is vanmiddag de PCE-inflatie in de VS, dat een leidraad is voor de Federal Reserve bij het vaststellen van het monetaire beleid.

Analisten verwachten dat de kerninflatie op jaarbasis is gedaald van 4,7 procent naar 4,4 procent. 

Verder staan vanmiddag in de VS nog de verkopen van bestaande woningen in december en het consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan op de rol.

De euro/dollar handelt vanmiddag op 1,0878 en de Amerikaanse tienjaarsrente noteert op 3,557 procent.

Olie wordt 1,5 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Intel is in het vierde kwartaal van 2022 in de rode cijfers gedoken en heeft een zwakke outlook afgegeven voor het lopende eerste kwartaal. Intel rekent voor dit kwartaal op een omzet van 10,5 miljard tot 11,5 miljard dollar en een verlies per aandeel van 0,80 dollar. Het aandeel Intel lijkt bijna 10 procent lager van start te gaan.

Visa heeft in het afgelopen kwartaal hogere resultaten behaald, die ook beter waren dan verwacht. Dit wordt vermoedelijk beloond met een openingswinst van een procent.

Vandaag staan er cijfers van onder meer Chevron en Colgate Palmolive op de agenda.

Slotstanden 

De S&P 500 steeg donderdag 1,1 procent op 4.060,43 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 33.949.41 punten en de Nasdaq sloot 1,8 procent hoger op 11.512,41 punten. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links