Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzet Accsys in de lift

Omzet Accsys in de lift
Beeld: Accsys

(ABM FN-Dow Jones) Accsys heeft in de afgelopen negen maanden de omzet zien aantrekken. Dit bleek donderdagochtend uit cijfers van de houtveredelaar met een fabriek in Arnhem.

In de afgelopen negen maanden, tot eind december, steeg de omzet op jaarbasis met 32 procent tot 109 miljoen euro, aangejaagd door een hogere productie in Arnhem hogere prijzen. Na prijsverhogingen in de eerste jaarhelft voerde Accsys ook kleinere verhogingen in het derde kwartaal door. De volumes stegen met een procent.

De vraag naar Accoya bleef volgens het bedrijf veerkrachtig, met een duidelijk orderboek voor het lopende vierde kwartaal, ondanks een vertraging in de bouwsector.

Accsys had 52 miljoen euro aan schulden, 9 miljoen euro minder dan in september 2022.

Accsys noemde de voorraden nog wel hoog, mede door langere levertijden tijdens de feestdagen, maar die zullen tegen het einde van het gebroken boekjaar dalen.

Het bedrijf zegt verder goede vooruitgang te boeken in het zoeken van een nieuwe topman. Ook het proces om een nieuwe CFO aan te stellen is in gang gezet.

CEO Rob Harris zegt tevreden te zijn over de prestaties in het derde kwartaal, wijzend op een sterke omzetgroei binnen de Accoya-activiteiten na de capaciteitsuitbreiding in Arnhem.

Volgens de topman ligt het bedrijf op schema om de verkoopvolumes in de tweede jaarhelft te laten stijgen met 50 procent ten opzichte van de eerste jaarhelft. Dit zal leiden tot een bijna verdubbeling van de onderliggende EBITDA dit boekjaar.

Accsys studeert nog altijd op de financiering van de fabriek in Hull. Vooralsnog lijkt het erop dat de eerder genoemde 35 miljoen euro aan resterende kosten niet zullen worden overschreden.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accsys 55% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Joris 26 januari 2023 22:35
    Vraag aan Niels Koerts voor de podcast. Kan je mij/ons uitleggen hoe jullie wijziging van adviezen werkt want ik ben een beetje verward. Ten eerste verwacht ik als premium lid dat ik in elke analyse duidelijke zie wat het vorige koersdoel was, maar dat terzijde.

    Mijn echte vraag is in relatie tot je analyse op Accsys Technologies want ik ben er redelijk zeker van dat je hier eind vorig jaar een 'no rating' (of iets van gelijke strekking) hebt opgeplakt omdat de risico's niet waren te overzien. Nu lees ik in je advies van vandaag dat we gaan van een Sell (via klik op de link naar het "vorige advies") naar een Strong Sell? Moet ik dit zien als een administratieve omissie of is dit een upgrade van 'no rating' naar een 'strong sell'?...hoe tegenstrijdig dit ook klinkt? Mvg, Joris

    ps: ik luister alle podcasts dus ook prima als mijn vraag na het cijferseizoen een keer wordt besproken.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Accsys Technologies

0,737 12:43
+0,006 +0,82%
Premium

Koersstijging Accsys buiten alle proporties

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links