Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bank of America verhoogt koersdoelen ASML en Besi

Bank of America verhoogt koersdoelen ASML en Besi
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft de koersdoelen voor ASML en BE Semiconductor Industries verhoogd. Dit bleek maandag uit een sectorrapport van de Amerikaanse bank.

De bank verhoogde het koersdoel voor ASML van 743,00 naar 775,00 euro en voor Besi van 90,00 naar 94,00 euro. Het koersdoel voor ASM International bleef onveranderd 410,00 euro. Alle drie de aandelen behouden hun koopaanbeveling.

De halfgeleidersector zal het volgens analisten van Bank of America de komende 3 tot 6 maanden beter doen dan de bredere aandelenmarkt. "Met name ASMI en ASML zullen het significant beter doen dan de markt voor wafer fab equipment", denkt de bank. Bij deze twee Nederlandse toeleveranciers zullen de machineverkopen met respectievelijk 16 en 11 procent stijgen in 2023, terwijl de markt juist krimpt. Zij profiteren van hun sterke positie in ALD en EUV. Ook hebben beide bedrijven relatief weinig blootstelling aan de geheugenmarkt en China.

Besi zal op zijn beurt profiteren van de vraag naar hybrid bonding en nieuwe functies voor de iPhone van Apple in de tweede helft van volgend jaar.

ASMI is de favoriet van Bank of America, waar Besi dit is onder de kleinere fondsen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 73% zegt kopen 22 stemmen
ASML 77% zegt kopen 22 stemmen
BESI 76% zegt kopen 25 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. Ikvraaghetmaar 28 december 2022 05:18
  Het feit dat het goed gaat met een bedrijf hoeft toch niet te betekenen dat het ook goed gaat met het aandeel?
  De centrale banken hebben de afgelopen zeven jaar voor 10000en miljarden obligaties opgekocht. De oude eigenaren daarvan moesten dus wel naar de aandelenmarkt met hun geld. De komende zeven jaren leven we in een omgekeerde wereld en gaan de centrale banken hun obligaties weer verkopen. Dat geld wordt onttrokken aan de aandelenmarkt.
  Heeft de bijbel dan toch gelijk?
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 356,300
  +4,17% +14,250
 2. ASML Holding 17:35
  605,800
  +3,08% +18,100
 3. 77,400
  +3,31% +2,480

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links