Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tesla moet tienduizenden auto's terugroepen in China

Tesla moet tienduizenden auto's terugroepen in China
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) Tesla moet ongeveer 80.000 auto's terugroepen in China, vanwege problemen met de software en de veiligheidsgordel, daags nadat de Amerikaanse toezichthouder ook aandrong op een terugroepactie van honderdduizenden auto's.

De Chinese toezichthouder meldde dat Tesla inmiddels een herstelplan heeft ingediend. Dit plan heeft betrekking op 67.698 geïmporteerde Model S- Model X-auto, die softwareproblemen hebben die kunnen leiden tot een niet werkende accu. Ook worden er 2.736 geïmporteerde exemplaren van het Model 3 teruggeroepen, naast 10.127 modellen die in China werden vervaardigd. Deze auto's hebben problemen met de gordel.

Afgelopen week liet de Amerikaanse toezichthouder National Highway Traffic Safety Administration al weten dat er 300.000 auto's van Tesla terug moeten vanwege mogelijke problemen met het achterlicht.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Tesla 69% zegt verkopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Davisch_1999 25 november 2022 09:18
    Het mag al jaren een publiek geheim zijn dat tesla amper kwaliteit levert in de assemblage van zijn voertuigen, gek dat dit steevast wordt gemist door analisten, wat een nog gekker feit is dat BMW als premium autobouwer de afgelopen 11 jaar harder zijn productie heeft opgevoerd dan tesla die zich richt op het bredere segment. En dat tesla als innovatief wordt beschouwd maar hun laatste automodel uit 2013 komt. Op wat software updates en batterij opties daargelaten.
  2. Davisch_1999 25 november 2022 09:23
    Dat zou inderdaad beter zijn, die matige kwaliteit is zelfs zo erg dat GM in zijn kwartaal update een kopje had staan dat ze veel verdienen aan reparaties aan Tesla’s omdat de klantenservice onbereikbaar is en dat erg amper servicepunt zijn. Dit mag ook aangescherpt worden. Het lijkt me duidelijk waar de winstgroei van tesla vandaan kwam. Beknibbelen op kwaliteit en service. Daar krijgen ze nu dan ook de rekening voor gepresenteerd. Het lijkt me daardoor een juiste conclusie dat tesla moet kiezen uit potentiële desastreuze imagoschade maar wel proberen om winstgroei te realiseren of de interne problemen oplossen maar de winstgroei in de ijskast te Parkeren. Het lijkt me logisch dat de winstprognoses snel naar beneden wordt gesteld en een sell op dit aandeel komt.

    (Ondanks dat dit wel vaak het paradepaardje is van de analisten , wat het wel extra pijnlijk maakt om er flink naast te zitten)
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Tesla

180,830 29 nov
-2,090 -1,14%
Premium

Tesla op $170, what is going on?!

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links