Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

InPost onzeker over feestdagen

InPost onzeker over feestdagen
Beeld: InPost

(ABM FN-Dow Jones) InPost heeft in het derde kwartaal meer winst weten te boeken, maar zag de omzetgroei in oktober en begin november vertragen en waarschuwt daarom voor beperkt zicht op de pakketvolumes tijdens het piekseizoen rond de feestdagen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Poolse kluisjesbedrijf met een notering op het Damrak.
 

De omzet steeg vergeleken met een jaar eerder met bijna 33 procent tot 1,69 miljard zloty, dankzij een volumegroei van 32 procent. De omzet van Inpost was vrijwel gelijk aan het tweede kwartaal.

Er werden in totaal 178,8 miljoen pakketten afgeleverd.

De volumes groeiden in Polen wel sneller, met krap 26 procent in het derde kwartaal, tegen 20 procent een kwartaal eerder. In Frankrijk stegen de volumes van Mondial Relay met 34 procent, in een markt die niet groeit, volgens InPost. Een kwartaal eerder was deze toename nog maar 7 procent. In het VK gingen de volumes met meer dan 220 procent omhoog, net als een kwartaal eerder. De omzet steeg hier zelfs met 366 procent tot 69,4 miljoen zloty.

De aangepaste EBITDA steeg met 11,5 procent tot 455,8 miljoen zloty. De marge kwam daarmee op 27,0 procent, tegen 32,1 procent een jaar eerder.

Outlook

InPost zag de verwachte signalen van zwakkere consumptie bewaarheid worden in oktober en begin november. Het is hierdoor moeilijk in te schatten hoe de feestdagen zullen verlopen, aldus het bedrijf.

De verzwakking van de consument in het sterke inflatieklimaat zal de resultaten in het vierde kwartaal waarschijnlijk raken. Toch is InPost optimistisch over het operationele en aangepaste EBITDA-resultaat in het vierde kwartaal en daarna, omdat er dan contractueel overeengekomen inflatiegerelateerde prijsverhogingen worden doorgevoerd bij grote klanten.

Tenzij de consument het tijdens het feestdagenseizoen echt laat afweten, voorziet InPost dit jaar betere resultaten dan eerder ingecalculeerd, vooral dankzij sterke volumes en operationele leverage in Polen en beter dan verwachte volumes in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
INPOST 62% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

INPOST

10,090 31 mei
+0,040 +0,40%
Premium

InPost houdt de vaart erin

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links