Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Intel wil duizenden banen schrappen'

'Intel wil duizenden banen schrappen'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse chipproducent Intel overweegt duizenden banen te schrappen nu de pc-markt tegenzit en het bedrijf zich genoodzaakt ziet kosten te besparen. Dit schreef het Amerikaanse persbureau Bloomberg woensdag op basis van bronnen.

Volgens deze bronnen zou Intel rond de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal van dit jaar op 27 oktober met een aankondiging komen.

Het zou bij sommige onderdelen van Intel volgens de bronnen gaan om tot 20 procent van het personeel dat de wacht wordt aangezegd. Dat zou onder meer het geval zijn bij de afdeling verkoop en marketing.

Bij de toelichting op de resultaten over het tweede kwartaal gaf het bedrijf al aan dat het studeerde op een verbetering van de winstgevendheid. In juli gaf Intel een omzetwaarschuwing voor het gehele boekjaar af.

Volgens Bloomberg houden analisten voor het derde kwartaal rekening met een omzetdaling van 15 procent. Het persbureau wees verder op de marge-erosie bij het bedrijf van 450 basispunten naar 15 procent.

Voor heel 2022 rekent Intel op een omzet van 65 tot 68 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 2,30 dollar. De brutomarge moet uitkomen rond 49 procent, waar Intel voor de halfjaarcijfers nog rekende op 51 tot 53 procent.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Intel Corp 50% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. AEX900 12 oktober 2022 14:59
    In het verleden werd Intel ook totaal afgestraft omdat de PC-markt dood zou zijn door de iPad rage.
    Nu opnieuw en is de koers weer in de toenmalige koers van ongeveer 24,00$ terecht gekomen.
    Kopen is volgens mij, na de heftige dalingen aan te bevelen.
    Heb mijn aandelen IBM verkocht en Intel daarvoor gekocht (huidige koers IBM = 4 aandelen Intel ; dividend van 4 aandelen Intel = 1 aandeel IBM) Waarom IBM verkocht? Omdat op de cloud market de concurrentie snel heviger zal worden door de economische teruggang en omdat steeds meer bedrijven de cloud als een strategisch gevaar zien door de (toekomstige) kosten die je als bedrijf niet in de hand hebt.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Intel Corp

30,960 06 jun
+1,100 +3,68%
Premium

Intel wacht een dure en riskante inhaalrace

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links