Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Credit Suisse wil voor miljarden aan schuld terugkopen

Credit Suisse wil voor miljarden aan schuld terugkopen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse wil voor ongeveer drie miljard Zwitserse franc aan eigen schuld inkopen. Dit maakte de Zwitserse zakenbank vrijdag voorbeurs bekend. 

"De transacties zijn consistent met onze proactieve benadering van het beheren van onze schulden en het optimaliseren van rentekosten en stellen ons in staat om te profiteren van de marktomstandigheden om schulden terug te kopen tegen aantrekkelijke prijzen", aldus de bank in een toelichting. 

Beleggers maken zich grote zorgen over de financiële gezondheid van Credit Suisse, waardoor schulden van de bank met forse kortingen worden verhandeld. Het aandeel is in 2022 ruimschoots gehalveerd.

Over een paar weken rapporteert Credit Suisse cijfers en daarbij wordt ook naar verwachting de uitkomst van strategische herziening vrijgegeven. Daarbij lijken alle opties op tafel liggen, zoals onder meer het afstoten van bezittingen en het ontmantelen van divisies. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CS GROUP N 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 7 oktober 2022 09:06
    Lehmann 2! Alleen dan 10x groter….. ze zijn toast - is niets aan te redden. CS zit vol met geld van oligarchen en dat wordt teruggetrokken. Gaat om vele honderden miljarden. De vraag is of Bern genoeg geld heeft om dat gat te stoppen - Deutsche Bank zal meegesleurd worden. Berlijn heeft al gezegd niet in staat te zijn dat ravijn te dichten want is te breed en te diep. Tijd voor fysiek goud in de thuiskluis! HN
  2. forum rang 5 Hoppschwiiz 7 oktober 2022 10:04
    Niet zo somber. Credit Suisse overleeft dit wel. De SNB zal wel bijspringen, mocht dat nodig zijn. En met 1000 miljard aan reserves zit het met de slagkracht wel goed. En wat betreft Russisch geld: die klanten die op de sanctielijst staan hebben te maken met een bevriezing van de tegoeden, en die anderen blijven zitten omdat er geen bank is die ze als klant wil hebben.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

CS GROUP N

2,942 08 dec
+0,091 +3,19%
Premium

Situatie bij Credit Suisse ronduit zorgelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links