Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lichte daling verkoop Nederlandse bedrijfswagens - ACEA

Lichte daling verkoop Nederlandse bedrijfswagens - ACEA
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De verkoop van bedrijfsvoertuigen in Nederland is in augustus licht gedaald. Dit meldde de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA vrijdag.

Het aantal verkochte nieuwe bedrijfsvoertuigen in Nederland daalde vorige maand met 0,2 procent op jaarbasis tot 4.596 stuks.

In de Europese Unie daalde de verkoop in augustus met 8,0 procent tot 110.261 voertuigen. Dat was minder dan de daling van 17,4 procent in juli.

Duitsland en Frankrijk, landen die qua volumes toonaangevend zijn in de Europese Unie, lieten ook dalingen zien. In Duitsland ging de verkoop in augustus met 4,3 procent omlaag. In Frankrijk daalden de verkopen met 13,7 procent.

In de eerste acht maanden van dit jaar daalde de verkoop in de EU met 18,8 procent. In Nederland is de krimp 14,1 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links