Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Oprichters Ben & Jerry's protesteren tegen Unilever'

'Oprichters Ben & Jerry's protesteren tegen Unilever'
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) Unilever schendt een fusie-overeenkomst uit 2000 door de activiteiten van ijsfabrikant Ben & Jerry's in Israël over te dragen aan een licentiehouder die hun producten op de West Bank kan verkopen. Dat meldde persbureau Reuters na uitspraken door de oprichters van Ben & Jerry's zondag op de Amerikaanse televisiezender MSNBC.

"Die overeenkomst gaf autoriteit over de sociale missie aan het onafhankelijke bestuur van Ben & Jerry's. Unilever heeft zich die autoriteit onrechtmatig toegeëigend en een genomen besluit teruggedraaid, en we kunnen niet toestaan dat dit gebeurt, we kunnen niet passief toekijken", zei Ben Cohen.

Partner Jerry Greenfield zei dat de overeenkomst juridisch bindend is en moet worden nagekomen.

Unilever behoudt zich het recht voor om operationele beslissingen te nemen voor Ben & Jerry's. Het bedrijf zegt dat de verkoop aan Avi Zinger niet ongedaan kan worden gemaakt.

Er loopt een rechtszaak van Ben & Jerry's tegen Unilever inzake de verkoop van de Israëlische activiteiten. Unilever moet voor 1 november reageren.

In juli 2021 besloot Ben & Jerry's om geen ijs meer te verkopen in Palestijnse gebieden die door Israël zijn bezet, omdat dit niet consistent zou zijn met de progressieve waarden en sociale missie die het bedrijf bevordert. Het besluit leidde tot kritiek van beleggers op Unilever.  

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNILEVER PLC

48,115 09 dec
-0,125 -0,26%
Premium

Unilever blijft de hoeksteen van elke portefeuille

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links