Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Credit Suisse verhoogt koersdoel Shell

Credit Suisse verhoogt koersdoel Shell
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft vrijdag het koersdoel voor Shell verhoogd van 30,00 naar 35,00 Britse pond met een onveranderd Outperform advies. Dit bleek vrijdag uit een sectorrapport van de Zwitserse bank.

Shell geldt binnen de sector als de favoriet van Credit Suisse.

Europese energiebedrijven blijven sowieso een aantrekkelijke belegging, ondanks dat de economische vooruitzichten zwakker worden, vinden de analisten van Credit Suisse.

De zakenbank verhoogde de taxaties voor de gasprijzen en noemde de olieprijzen "robuust". Dat levert een goede vrije kasstroom op waarmee de energiebedrijven voldoende kunnen investeren in de energietransitie, terwijl er ook ruimte blijft om aandeelhouders goed te belonen.

Voor Shell mikt Credit Suisse op een aandeelhoudersvergoeding van 15 procent.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC 88% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 16 september 2022 12:00
    Die windfall tax kunnen ze in hoge mate ontlopen, door fors in duurzaam te investeren en wie vanmorgen het verhaal in de telegraaf met Wael Sawan gelezen heeft begrijpt dat vergroenen bij shell in een nog hogere versnelling gaat, dat kan natuurlijk prima, want Wael is een hele goede topbestuurder, die mede door zijn leeftijd ook gewoon meer zicht heeft op de noodzaak om ons klimaat te redden, dat door toedoen van veel mensen ernstig ziek is, kom simpele pensioen fondsjes; zou je deze groene topman, die wel, in zijn voornaam heeft staan, niet eens als de wiede weerga gaan helpen, ons klimaat schreeuwt er om, om via gas naar echt schone groene waterstof te gaan, Christientje doet ook mee, een beetje[bouwvakkers] tempo aub!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

27,520 25 nov
+0,230 +0,84%
Premium

Shell trakteert aandeelhouders opnieuw

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links