Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel NN

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel NN
Beeld: NN

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor verzekeraar NN Group verhoogd, op basis van hogere verwachte inkomsten uit beleggingen, van 56,50 naar 59,80 euro en het advies blijft Outperform. Dit bleek donderdag uit een rapport van de Zwitserse zakenbank.

Voor de tweede helft van 2022 gaat Credit Suisse ervan uit dat NN operationeel 927 miljoen euro aan kapitaal zal genereren, nadat het management suggereerde dat de beleggingsinkomsten zo'n 150 miljoen euro zullen stijgen, wat voor tweederde te danken is aan hogere rentes en voor eenderde aan hogere risico-opslagen of spreads.

Ook houdt Credit Suisse rekening met andere factoren zoals de verkoop van de vermogensbeheertak NN IP, met wegvallende inkomsten, en een meevaller bij de levensverzekeringen van 71 miljoen euro in de eerste helft van het jaar.

In de eerste helft van het jaar werd er 899 miljoen aan kapitaal gegenereerd, wat 17 procent meer was dan analisten hadden voorspeld, vooral dankzij meevallende cijfers voor Nederland, Europa en Japan.

De solvabiliteit daalde in de eerste helft van het jaar door marktbewegingen met 17 procentpunt, wat juist een tegenvaller was, en de analisten denken dat dit in de tweede helft nog eens 3 procentpunt omlaag zal gaan tot 194 procent eind dit jaar. De hogere inkomsten zullen echter de solvabiliteit weer laten stijgen, verwacht de zakenbank.

Daarbij ligt het kapitaalrendement bij NN door de recente koersdaling op een niveau van 12 procent dankzij een combinatie van dividend en verwachte aandeleninkopen in 2023, en dat is aantrekkelijk vindt Credit Suisse, zeker gezien de stijgende kapitaalaanwas.

Een volgende impuls voor de koers komt bij de beleggersdag op 17 november. De voornaamste risico's zijn volgens de analisten dalende aandelenkoersen, fors hogere risico-opslagen op hypotheken, en lagere vastgoedwaarderingen. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 86% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NN Group

40,620 30 nov
+0,290 +0,72%
Premium

Strategieupdate NN Group niet ambitieus genoeg

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links