Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Auto-industrie stuwt industriele productie VS

Auto-industrie stuwt industriele productie VS
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De industriele productie in de Verenigde Staten is in juli gestegen, dankzij een sterke productie van de auto-industrie, ondanks stijgende producentenprijzen en verstoringen van de aanvoerketens. Dit meldde de Federal Reserve dinsdag.

De industriele productie, waaronder de productie van fabrieken, mijnbouw en nutsbedrijven, steeg in juli met 0,6 procent, ten opzichte van een maand eerder, bleek uit de cijfers.

Er was vooraf gerekend op een groei met 0,3 procent, na een vlak niveau in juni. Eerder was er voor juni een krimp met 0,2 procent gemeld. 

Op jaarbasisis bedroeg de groei 3,9 procent. 

De auto-industrie deed het relatief goed. De productie van motorvoertuigen en onderdelen groeide 6,6 procent, na dalingen in voorgaande maanden.  De rest van de fabrieksindustrie groeide 0,3 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links