Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Enorm verlies voor Berkshire Hathaway

Enorm verlies voor Berkshire Hathaway

(ABM FN-Dow Jones) Berkshire Hathaway heeft in het tweede kwartaal van 2022 verlies geleden, maar operationeel draaide het bedrijf veel beter dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit bleek zaterdag uit de resultaten van het bedrijf dat nog altijd onder leiding van de vermaarde belegger Warren Buffett staat.

In het afgelopen kwartaal daalde het nettoresultaat naar een verlies van 43,8 miljard dollar, van een winst van 28,1 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2021.

In tegenstelling tot het nettoresultaat, verbeterde het operationeel resultaat wel flink, van een winst van 6,7 miljard naar een plus van 9,3 miljard dollar. Alle divisies van Berkshire droegen bij aan deze winststijging.

Het eerste halfjaar leverde Berkshire zo een winst op van 16,3 miljard dollar. Dat was in de eerste helft van 2021 nog 13,7 miljard dollar.

Volgens Buffett geeft het operationeel resultaat een veel beter beeld van hoe het bedrijf presteert dan het nettoresultaat, waarin boekhoudregels Berkshire verplichten ongerealiseerde beleggerswinsten en - verliezen te verantwoorden.

"Wij zijn van mening dat winsten en verliezen uit investeringen en derivaten... over het algemeen zinloos zijn voor het begrijpen van onze gerapporteerde kwartaal- of jaarresultaten of voor het evalueren van de economische prestaties van onze bedrijven", zei Berkshire in een toelichting.

Aan het eind van het tweede kwartaal had Berkshire circa 105 miljard dollar in kas. Dat is circa een miljard minder dan aan het einde van het eerste kwartaal. Berkshire kocht in een beduidend lager tempo eigen aandelen in.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Berkshire Hathaway 58% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 7 augustus 2022 17:54
    Tja, 2e kwartaal was een slecht beurs-kwartaal. Apple bijvoorbeeld begon op $174,31 en eindigde op $136,72 en Berkshire heeft bijna 900 miljoen AAPL aandelen of zo. Dat tikt aan, reken maar uit. Inmiddels staat Apple weer op ~$165. Het allemaal ruis, het enige wat er een beetje mis gaat bij Berkshire is auto-verzekeraar Geico dat een groot verlies meldde (meer schades, die ook veel duurder waren). De rest doet het goed.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Berkshire Hathaway

276,310 22:03
-3,050 -1,09%
Premium

Berkshire Hathaway: rente- en inflatieproof

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links