Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Futures Wall Street wijzen omlaag

Futures Wall Street wijzen omlaag
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet. De bekende vrees voor meer renteverhogingen en een dreigende recessie blijft de stemming drukken.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 1,5 procent in het rood. Technologiebeurs Nasdaq zal 1,8 procent inleveren.

Zorgen over het tempo waarmeer de Federal Reserve de rente verhoogt om de gierende inflatie te beteugelen, domineren de markt dit jaar.

"Als alles onveranderd blijft is de eerste helft van dit jaar voor de S&P500 het slechtste jaar sinds 1970, als je kijkt naar totaal rendement", zei Henry Allen van Deutsche Bank.

Aan het einde van de maand en het kwartaal zullen institutionele beleggers flink wat geldstromen laten gaan tussen de verschillende beleggingscategorieën, verwacht Jeffrey Halley van OANDA. Dat kan een aantal valse signalen geven vandaag, volgens hem.

Het mondiale consumentenvertrouwen is inmiddels op niveaus die we alleen kennen van economische recessies, stelde de indicator van JPMorgan, die China niet meetelt.

De omvang van de schok van het consumentenvertrouwen is ongeveer driekwart van de schok in de mondiale financiele crisis in 2008 en 85 procent van de aanvankelijke schok van de coronapandemie, volgens de index.

Economisch nieuws komt vanmiddag van de wekelijkse nieuwe steunaanvragen en vooral de PCE-inflatiecijfers, voor de openingsbel op Wall Street. De kerninflatie komt naar verwachting uit op 4,8 procent tegen 4,9 procent in april. 
 
Tijdens de handel is er nog een inkoopmanagersindex voor de regio Chicago.

De olieprijs bewoog weinig in aanloop naar een vergadering van OPEC+, een samenwerkingsverband van olie-exporterende landen.

Een augustusfuture West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 109,50 dollar en Brent-olie voor september was 112,37 dollar per vat, een stijging van 0,2 procent.  

De euro/dollar noteerde op 1,0402. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,0442 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

De CEO van Aerojet Rocketdyne zal naar verwachting de overwinning behalen in een ongebruikelijke strijd met de voorzitter van het bedrijf, dat toeleverancier is voor de defensie-industrie. Aandeelhouders lijken te gaan stemmen voor een bestuur met acht personen, voorgesteld door CEO Eileen Drake. De voorzitter, die in een bittere strijd is verwikkeld met de CEO, deed een ander voorstel.

Niantic ontslaat 8 procent van zijn personeel. De maker van de game Pokemon Go heeft moeite om een nieuwe hit te ontwikkelen.

Slotstanden

Wall Street sloot woensdag licht lager. De S&P 500 index daalde 0,1 procent tot 3.818,83 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 31.029,31 punten en de Nasdaq sloot vlak op 11.177.89 punten.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links