Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vlakke opening Wall Street voorzien

Vlakke opening Wall Street voorzien
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index stonden een half uur voor de opening nagenoeg ongewijzigd. De Nasdaq lijkt 0,2 procent in te leveren.

Beleggers kijken vooral naar het Portugese Sintra, waar een ECB-forum plaatsvindt, en waar ook voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse Federal Reserve aanschuift. Beleggers zullen gespitst zijn op hints over het tempo waarmee de Fed verwacht de rente verder te gaan verhogen.

"Zoals altijd zullen de markten elk woord van Powell op een weegschaaltje leggen, in dit geval voor hints dat de Fed begint te twijfelen over zijn havikachtige aanpak nu de vrees voor een recessie groeit", zei Jeffrey Halley van Oanda. "Dat zal waarschijnlijk tegenvallen, maar zal wel goed zijn voor wat volatiliteit tijdens de handelsdag."

Loretta Mester van de Federal Reserve Bank van Cleveland zei woensdag een voorstander te zijn van een renteverhoging met opnieuw 75 basispunten, als de economische situatie blijft zoals nu.

Later op de dag volgen de wekelijkse cijfers over de olievoorraden, inclusief de cijfers die er vorige week door een storing niet doorkwamen.

De Amerikaanse economie kromp in het eerste kwartaal met 1,6 procent, bleek woensdag uit definitieve cijfers van het ministerie van handel. Een eerdere raming ging nog uit van 1,5 procent krimp.

Olie wordt duurder. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,5 procent tot 113,38 dollar, terwijl een september-future Brent 1,4 procent duurder werd op 115,46 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,0521. Bij bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0532 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Pinterest stond in de handel voorbeurs 4,5 procent hoger. Het socialmediaplatform kondigde aan dat mede-oprichter en CEO Ben Silbermann plaatsmaakt voor Bill Ready. De nieuwe CEO komt van Google.

Carnival daalde juist 6 procent, na een serie koersdoelverlagingen door analisten.

FedEx wil de komende jaren de winst met dubbele cijfers laten groeien. Dit blijkt uit de plannen die de pakketbezorger woensdag presenteerde onder de noemer 'Deliver Today. Innovate for Tomorrow'. Het aandeel lijkt bijna 1,5 procent hoger te gaan openen.

De toezichthouder FTC is een rechtszaak begonnen tegen Walmart, omdat de supermarktketen zijn dienst om geld te versturen, liet misbruiken door fraudeurs. Volgens de FTC wist Walmart dat oplichters het systeem misbruikten en trad het bedrijf er niet voldoende tegen op.

Nio heeft de aantijgingen in een rapport van Grizzly Research, een short seller, afgedaan als onzin. Grizzly Research schreef dat het Chinese autobedrijf "boekhoudspelletjes speelt om de omzet en de nettowinstmarges op te kloppen om de doelstellingen te halen." Maar "het rapport klopt niet, bevat talrijke fouten, ongegronde speculaties en misleidende conclusies en interpretaties over informatie met betrekking tot het bedrijf", verklaarde Nio.  

Tesla gaat ongeveer 200 mensen ontslaan door een kantoor in Silicon Valley te sluiten. Het bedrijf wil zijn kosten inperken. Het kantoor in San Mateo werkte aan verbetering van de zelfrijdende functie van de elektrische auto, de Autopilot. Meer dan de helft van de medewerkers verliest zijn baan.

CEO Adam DeWitt van Grubhub, het Amerikaanse onderdeel van Just Eat Takeaway, heeft gezegd vooral een partner te zoeken. Maar volgens Just Eat is er niets veranderd aan de plannen en wordt er ook nog altijd actief gekeken naar een verkoop van Grubhub.

MicroStrategy heeft tussen 3 mei en 28 juni ongeveer 480 bitcoins gekocht voor 10,0 miljoen dollar, ofwel 20.817 dollar per munt. Per 28 juni 2022 bezit MicroStrategy 129.699 bitcoins, waarvoor het circa 3,98 miljard dollar betaalde, ofwel een gemiddelde aankoopprijs van 30.664 dollar per stuk. Een bitcoin kost woensdagmiddag 20.064 dollar. Het aandeel MicroStrategy lijkt ruim 3 procent lager te gaan openen.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag fors lager. De S&P500-index sloot 2,01 procent lager op 3.821,55 punten.  Technologiebeurs Nasdaq verloor 2,98 procent tot 11.181,54 punten en de Dow Jones-index moest 1,56 procent prijsgeven op 30.946,99 punten.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links